Penalii României, fără griji. DNA parcă luptă singură

Ziarul-de-Buzau-ziare

Condamnatul penal Liviu Dragnea, președinte de partid care tocmai a câștigat alegerile locale, surclasând un PNL fără idei și fost partener în USD, pare de o nesimțire nelimitată. Omul se crede buricul pământului și vorbește de legi, face morală la televizor, invitat în posturile tv cu tentă neocomunistă. Un infractor vrea să conducă ostilitățile într-o Românie unde PSD și PNL au rămas cele mai corupte formațiuni politice ale prezentului.

Președintele Klaus Iohannis, moale și deloc decis să critice mai des derapajul democrației românești, pierde din popularitate. Ponta se dă în stambă pe Facebook și tot obraznic, încurajat de reacția armatei de votanți scoși ai spune în grup organizat să preaslăvească duminica orbului, dorește să fie președintele Camerei Deputaților.

Alina Gorghiu, face declarații din sediul PNL, inodore, incolore și de complice a celor ce nu îl mai doresc pe Dacian Cioloș prim ministru . Adică se tot insistă cu un Predoiu niciodată carismatic și folosit ca soluție de avarie în unele guverne, oricare ar fi fost ele.

Alt nesimțit, Eugen Nicolicea, cică parlamentar, folosește limbaj vagabondesc în studioul unei televiziuni deloc obediente neocomuniștilor. Din păcate pentru el, moderatorul emisiunii, jurnalist cu mare prezență de spirit, i-a dat OUT  din platou, reamintindu-i că vremurile de altădată sunt departe.

Penalii României inițiază legi, atacă sau împiedică DNA să curețe țara de corupți, zicând NIET  în plen pentru urmăriri penale sau arestări.

A fost o țară din emisfera sudică, adeptă a democrației, cândva. Avea și are petrolul cel mai mult de pe mapamond. A fost de ajuns să vină răposatul Chavez la putere ca să distrugă tot iar cel ce l-a urmat să aducă populația în stare de sărăcie lucie. Doctrina lui Chavez o fi doctrina lui Dragnea? Doctrina nesimțiților, la număr cu zecile, din parlamentul României, condamnați sau anchetați, o fi la fel?

Populația tace și votează populismul în mare măsură. Adică regresul, bazat pe promisiuni, amenințări poate și politica lui  ĂȘTIA AU DAT CEVA  sau  SĂ TRĂIȚI.  Este vremea  reîntoarcerii epocii lui  DRAGI TOVARĂȘI. O epocă unde economia, ușor dar sigur, se va duce direct în starea venezueleană.

DNA se luptă cam singură. Javrele din parlament, alea penale, doresc să modifice totul în favoarea lor. Între timp, șomajul e mare, autostrăzile sunt vai mama lor sau pe hârtie iar unii judecători dau condamnări CU SUSPENDARE  unor nemernici. Pentru un cetățean simplu, ce au făcut bogătașii penali ar fi însemnat ani grei de închisoare.

Se aplică filozofia statului mafiot?

Penalii României au forță tot mai mare. Și soluții populiste. Se ascund după imunitatea parlamentară și stau fără griji. Efectul  COLECTIV a fost banalizat. Totul e roșu pe harta imaturității și roz în viața penalilor cu funcții care ne decid viețile. Singurii care mai avem griji suntem noi, cetățenii de rând. Ei nu. Proasta educație și corupția au fost mereu elemente ale liniștii dinaintea furtunii.

Condamnatului Dragnea ar trebui să i se reamintească istoria câteodată. Aia reală. Momentan, el și naivii îl susțin. Și încă sunt mulți.

Sursa: OPINIA LIBERĂ BLOG

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.