Eveniment de 5 stele la Dublin. Ceremonia de acordare a Distincțiilor Revistei Itaca

13649627_10208216428462670_1727716536_n

Pe data de 16 iulie, anul curent, are loc la Dublin un eveniment cultural românesc de excepție: Distincțiile Revistei Itaca- Cartea anului 2015
Iată programul:
Distincțiile Revistei  Itaca
Ceremonia de premiere
Organizator: Centrul de promovare Itaca – Dublin
16 iulie 2016, orele 16.00 – 20.00 – Cassidys Hotel, Cavendish Suite (Cavendish Row, Upper O’Connell Street, D1 Dublin, Ireland)
După oferirea trofeelor și prezentarea autorilor, se va face lansarea volumelor tipărite la Editura Singur pentru cei doi premiați (parte a premiilor acestui concurs).
Editura Singur va avea un stand cu prezentare, de unde se vor putea achiziționa cărți apărute în anii 2015-2016.
De la orele 18.00 va avea loc lansarea volumului colectiv de poezie irlandeză contemporană “Blackjack”, volum bilingv, care include 20 de poeți irlandezi, în prezența autorilor.
Seara se va încheia cu un program artistic, susținut de către Cristina Marinescu.
Accesul publicului este liber
Irish poetry collective ” Blackjack ” – bilingual volume
From 18.00 will launch the contemporary Irish poetry collective „Blackjack”, bilingual volume with 20 Irish poets. All the All the authors invited.

Parteneri: Romanian Community of Ireland Și Grup Media Singur

Prima ediție a concursului literar pentru scriitorii din Diaspora a avut loc în acest an. La finele lunii martie, au fost anunțați câștigătorii. Distincțiile Revistei Itaca, au fost câștigate de poetul Raul Sebastian Baz, rezident în Germania, la secțiunea poezie cu volumul Cartea Pedepsirii. La secțiunea proză, a fost câștigător scriitorul Adrian Melicovici, rezident în Italia, cu volumul Secretul Uriașului 160, unde a descris povestea de la Moreni, reală, din timpul perioadei interbelice.

1505994_642110525882158_2443721707592896079_n
Raul Sebastian Baz (foto 1): „Premiul oferit de Itaca a fost în primul rând o surpriză, pentru că e prima dată când particip la un asemenea concurs. În al doilea rând, e un semnal pe care-l primesc și care-mi spune că trebuie să merg mai departe, pentru că oamenii apreciază ceea ce scriu. Despre poezie nu știu să spun, sunt unul dintre cei care scriu fără a putea vorbi prea mult despre ceea ce scriu. Fapt e că este o necesitate să fac poezie – a devenit modul meu principal de a mă prezenta celorlalți. Scriu zilnic și uneori distrug ce-am scris. Din când în când, mi se pare că a ieșit ceva bun, e un sentiment aparte, pe care nu-l pot descrie. Atunci public pe Internet.”
Poetul va veni la Dublin însoțit de fiica sa, Maria. Ambii, tată și fiică, locuiesc în Germania, unde Maria își face studiile.
Adrian Melicovici ( Foto 2): „A fost ceva neașteptat pentru mine să câștig acest concurs, sincer. Dar am fost încurajat să particip și în martie, am avut parte de această surpriză plăcută. Romanele mele, sunt majoritatea inspirate din fapte reale, cu personaje reale, multe din ele prietene cu mine, astăzi. În „Secretul Uriașului 160″, vorbim însă despre vremuri trecute, de acum aproape un secol. Eu scriu ca să trăiesc inclusiv spiritual. Fără scris, nu concep viața mea. Iar scrisul m-a învățat să iubesc oamenii și să-i înțeleg mai ales atunci când nu sunt de aceeași părere cu mine. M-am maturizat scriind și iubind orice lucru simplu și frumos de pe acest pământ.” Scriitorul dâmbovițean va sosi în capitala Irlandei însoțit de partenera sa de viață, Cati Florea, care dealtfel i-a fost alături și la la alte lansări, în acest an, cum ar fi la Bruxelles în 6 martie sau Paris, în 28 mai.

itacaRevista Itaca este editată de la Dublin, Irlanda și apare digital dar și tipărit, trimestrial. Publicația adună în zeci de pagini cultură adevărată, a multor scriitori și poeți români talentați care trăiesc pe toate meridianele lumii. Meritul celor care au fondat și coordonează această revistă superbă, Doria Șișu și Viorel Ploieșteanu, este cu atât mai mare cu cât în diaspora un concurs de asemenea dimensiuni, care să promoveze cultura românească, nu exista sau dacă da, nu în aceeași parametri. Dealtfel, juriul care a decis câștigătorii Distincțiilor Revistei Itaca a fost unul exigent și profesionist, cu reprezentanți din mai multe țări, oameni adevărați de cultură- și ales în concluzie cu maximă atenție. Oricum nu este singurul concurs organizat de Revista Itaca, dar despre aceasta vom mai vorbi.
Felicitări inițiatorilor, organizatorilor și câștigătorilor! Vă așteptăm la Dublin, pentru o nouă și cu siguranță  frumoasă filă de poveste adevărată a sufletului și culturii, românești și irlandeze, după cum reiese din programul mai sus amintit.

Cassidys_Hotel_Exterior

Headline2-10188

Un gând despre „Eveniment de 5 stele la Dublin. Ceremonia de acordare a Distincțiilor Revistei Itaca”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.