Luna diasporei în Bucovina. Programul manifestărilor

 

13769504_914735085319367_3005790595420122369_n

 

Are loc deja pe parcursul a patru săptămâni AUGUST, LUNA DIASPOREI. Se desfășoară în aceste momente un amplu eveniment socio-cultural în nordul regiunii Moldova, mai exact în județul Suceava. Evenimentele au loc sub auspiciile Consiliului Județean Suceava și manifestările debutează din 31 iulie și se vor încheia pe data de 28 august. Printre noutățile și atracțiile oferite de organizatori se numără deschiderea oficială a Muzeului de Istorie din cadrul Muzeului Bucovinei, Târgul de produse tradiționale românești, inaugurarea expoziției permanente Cetatea de Scaun a Sucevei, concert extraordinar cu Nicu Alifantis,  întâlnire cu diaspora la Palatul Administrativ, Sala Ștefan cel Mare pe 1 august. Și asta nu e totul. Se mai organizează trasee de pelerinaj către Putna, Cacica, Hagigadar, pe data de 10 august. Nu vore lipsi Arta Medievală şi Sărbătoarea Diasporei când va avea loc un spectacol folcloric extraordinar pe 15 august, Festivalul de Rock sau de film intitulat Unica. O altă atracţie va fi Mitingul Aviatic de la aeroportul Ştefan Cel Mare de la Suceava sau Sărbătoarea Muntelui Rarău. Vedeţi în fotografia 1 întregul program al manifestărilor unde sunt aşteptaţi cât mai mulţi doritori.

Alte informaţii avem chiar din ţară de la sursa crainou.ro:

Ministrul de externe şi cel pentru diaspora sunt aşteptaţi la evenimente

Luna august va fi luna diasporei din judeţul Suceava, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, arătând că în această perioadă va fi realizat un recensământ al diasporei sucevene, dar şi un inventar al problemelor lor.

„Ne interesează problemele diasporei şi inventarierea acestor probleme, un recensământ al diasporei de Suceava, să vedem pe unde sunt, o arondare a lor cu consulate din Europa pentru că dacă tot lucrează şi trăiesc în diverse ţări europene trebuie să ştim despre ei şi ce probleme deosebite au” a spus Flutur, într-o conferinţă de presă.

Flutur a precizat că pe tot parcursul lunii august vor fi întâlniri cu românii care lucrează în străinătate şi vin în concediu în Suceava, acestea urmând să fie organizate la Consiliul Judeţean Suceava, dar şi la primării din judeţ.

L-am invitat la aceste evenimente pe ministrul de externe, Lazăr Comănescu” a spus Flutur, care a menţionat că a discutat şi cu premierul Dacian Cioloş să-l trimită şi pe noul ministrul pentru diaspora să se întâlnească cu suceveni care lucrează în străinătate. El a mai declarat că Suceava va fi primul judeţ din ţară care organizează evenimente şi declară luna august luna diasporei. Flutur a spus că va fi făcut un inventar de probleme ale diasporei, subliniind că doreşte ca autorităţile să vină în întâmpinarea lor nu numai când vin în ţară, ci şi când sunt în străinătate, dar şi în ceea ce priveşte familiile acestora care sunt în ţară.”

bucovina_by_troyager-d2zo8hb
Bucovina. Sursa foto: site-pedia.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.