Ne-au făcut de râs iar! Au furat din casele dărâmate din Italia

XT2FQIWT5448-6126-k0rF-U1090310593681uoF-1024x576@LaStampa.it

În timp ce unii se străduiesc să facă o bună imagine României, acolo unde trăiesc, alții, fără pic de bun simț, s-au dus să fure din casele dărâmate ale năpăstuiților din urma cutremurului care a avut loc în Italia. Hoții, cu cetățenie română, au fost prinși de poliția italiană, în timp ce scormoneau prin lucrurile bieților oameni, informează agenția ANSA.
Profitorii au fost reținuți într-un sat de lângă orășelul Amatrice, acolo unde clădirile au fost spulberate de puternicul „teremoto” (cutremur) și replicile sale. Acuzațiile organelor de ordine italiene: Furt calificat pentru sustragere de obiecte electrocasnice, haine și o sumă de cel puțin 300 de euro, găsiți asupra lor. Este vorba despre un bărbat și o femeie, el de 44 iar ea de 45 de ani. Din informațiile date publicității de ANSA, rezultă că cei doi nesimțiți fără pic de milă și educație, ca să nu mai spunem conștiință, aveau antecendente penale și erau deja în vizorul organelor penale.
Așa se face că degeaba parcă aflăm cu emoție despre frați români care salvează oameni de sub dărâmături sau alți conaționali care s-au repezit să ajute, din moment ce asemenea persoane de cea mai joasă speță fac ceea ce fac. Se știe deja, lucrurile bune sunt apreciate dar când opinia publică italiană află din presă despre ce fac indivizi cu cetățenie română, ea ne cataloghează din nou negativ, generalizând, așa cum se întâmplă de obicei.

Reclame