Ne-au făcut de râs iar! Au furat din casele dărâmate din Italia

XT2FQIWT5448-6126-k0rF-U1090310593681uoF-1024x576@LaStampa.it

În timp ce unii se străduiesc să facă o bună imagine României, acolo unde trăiesc, alții, fără pic de bun simț, s-au dus să fure din casele dărâmate ale năpăstuiților din urma cutremurului care a avut loc în Italia. Hoții, cu cetățenie română, au fost prinși de poliția italiană, în timp ce scormoneau prin lucrurile bieților oameni, informează agenția ANSA.
Profitorii au fost reținuți într-un sat de lângă orășelul Amatrice, acolo unde clădirile au fost spulberate de puternicul „teremoto” (cutremur) și replicile sale. Acuzațiile organelor de ordine italiene: Furt calificat pentru sustragere de obiecte electrocasnice, haine și o sumă de cel puțin 300 de euro, găsiți asupra lor. Este vorba despre un bărbat și o femeie, el de 44 iar ea de 45 de ani. Din informațiile date publicității de ANSA, rezultă că cei doi nesimțiți fără pic de milă și educație, ca să nu mai spunem conștiință, aveau antecendente penale și erau deja în vizorul organelor penale.
Așa se face că degeaba parcă aflăm cu emoție despre frați români care salvează oameni de sub dărâmături sau alți conaționali care s-au repezit să ajute, din moment ce asemenea persoane de cea mai joasă speță fac ceea ce fac. Se știe deja, lucrurile bune sunt apreciate dar când opinia publică italiană află din presă despre ce fac indivizi cu cetățenie română, ea ne cataloghează din nou negativ, generalizând, așa cum se întâmplă de obicei.

5 gânduri despre „Ne-au făcut de râs iar! Au furat din casele dărâmate din Italia”

  1. de mult ar fi trebuit şi nici acum nu este târziu, ca acei cetăţeni români, care pot fi de diverse enii de fapt , ce au fost prinşi şi condamnaţi pentru orice delict mai mare sau chiar minor, să fie aduşi în ţară şi să nu mai aibă dreptul de a ieşi peste graniţă pe o durată de timp funcţie de gravitatea faptei. Actele de interdicţie să fie depuse la graniţele României pentru a fi identificaţi şi returnaţi în teritoriu. Este o anume reinstaurare de formalităţi, dar prestigiul României merită salvat…

    Apreciază

  2. Nici vorbă de români, unde sunt? … Ca de obicei mass media face ce știe mai bine! Acești indivizi sunt de fapt „ciori indiene”, sunt țiganii pe care cu toții îi cunoaștem …, nu au nici-un fel de scrupule, nu au respect către nimeni … Faptul de a avea un document care să ateste naționalitatea nu îi poate face români în veci!!! ***Un cățel născut într-un acvariu e un pește? *** Adevărații români au salvat vieți!!! Este trist să vezi când se vehiculează informații trunchiate și comentarii în necunoștință de cauză!!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.