Despre româncele de pretutindeni, mereu povești frumoase și nemuritoare

femei-interbelice-blog-1024x685

Un material semnat de scriitorul Adrian Melicovici, rezident în Italia

Se spune că ce e frumos lui Dumnezeu e imposibil să nu-i placă. Dar aici nu vorbesc despre frumuseţe. Probabil că aş putea fi întrebat de ce scriu despre românce şi nu despre români în general? Am făcut asta deja chiar şi azi. Româncele însă trebuiesc mereu apreciate şi mediatizate, pentru că dincolo de aspectul fizic, capacitatea lor de a face această lume mai frumoasă este una formidabilă. Primul argument este acela că ele dau viaţă din propriul lor trup copiilor noştri. Părintele care ne poartă în pântec cu mari sacrificii şi uneori riscuri, este mama. Simpla pronunţie a cuvântului „mamă” deja devine o poezie fără egal, mai ales dacă e rostit în frumoasa noastră limbă română. Întrebare: Aţi văzut cât de frumoase sunt româncele noastre când poartă de exemplu ia? Străinelor nu le stă aşa bine parcă.
Româncele au împânzit această lume şi peste tot unde s-au dus, a fost nevoie de ele. Este nevoie de ele. Este nevoie şi de forţa lor mobilizatoare derivată din incredibila şi minunata lor voinţă. Sufletul româncei este o definiţie a iubirii, toleranţei şi compasiunii. Românca nu reacţionează neplăcut decât dacă e provocată şi pe motive bine întemeiate. În Italia de exemplu, mii de părinţi bătrâni italieni ar zăcea prin aziluri lăsaţi singuri dacă „badantele” nu le-ar fi alături, deseori până la ultima răsuflare a vieţii. Aici vârsta româncelor este diversă. Ca şi frumuseţea lor. Fie că vorbim de Spania, Franţa. Marea Britanie, America ori Canada sau mai ştiu eu ce ţară străină, româncele au dat peste tot dovadă de caracter, tărie, răbdare şi pricepere în viaţă ori în familie. Ştiu să se adapteze multor situaţii, ştiu să ţină pasul cu lumea civilizată şi au devenit un simbol al echilibrului şi succesului, fie el oricât de mic.
Româncele, inclusiv cele din ţară, sunt oglinda fiecărui bărbat care ştie să le aprecieze, să le respecte sau să le iubească. Merită răsfăţate şi iertate pentru ce nu ne place uneori din simplul motiv că ele devin uneori şi capul familiei. Româncele sunt foarte responsabile şi îşi asumă griji pe care uneori, noi, bărbaţii, le tratăm mai diferit şi nu mereu potrivit faţă de ele. Noi nu naştem, nu legănăm copii de pe patul maternităţii, nu riscăm nici măcar să fim violaţi, dacă pot să spun aşa ca o jumătate doar de glumă.
Româncele învaţă iute să vorbească o limbă străină, ele şofează, calcă, spală, fac mâncare, curăţenie şi mai au puterea să se şi destindă. Să ştiţi că nu toate femeile din alte ţări sunt ca româncele. Am înţeles că grecoaicele sunt foarte comode iar despre italience pot să spun că sunt sub românce cu mult. Poate că tocmai de aceea ar trebui să lăsăm româncele, indiferent câţi ani au, să fie mai emancipate. Nu merită tratate ca nişte proprietăţi, jignite ori manipulate de către bărbaţi. Dacă mă întrebaţi pe mine ce vă propun să alegeţi ca partener de viaţă, vă voi răspunde mereu că alegerea perfectă e o româncă. Poţi alege o româncă şi la 50, 40, 30 sau la 60 ori de 20 de ani. Nu trebuie să o alegem pe românca noastră pentru că ştie să facă de toate ci pentru că e deosebită. Nu trebuie să profităm de priceperea ei ca să ne fie nouă bine. Trebuiesc iubite şi respectate mereu, căci aşa sunt poveştile reale de viaţă frumoase: Nemuritoare. Când vom ajunge la ultima filă, ne putem plictisi. De aceea consider că nu e bine să ştim totul despre românce. Secretele lor fac unice. Atât am avut de spus.

Preluare de pe Blasting News

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.