România comparată cu TURCIA de britanici. Iată de ce

1926d4340f5c138fdc47ec953777e0092e5ae2af57ec2e922a20a0261a400bbc

Un consultant britanic critică, pe site-ul conservativehome.com, regimul „autoritar” din România care „încalcă libertatea presei” şi din cauza căruia jurnalistul Sky News Stuart Ramsay sau patronul România Liberă Dan Adamescu ar fi fost acuzaţi pe nedrept, susţinând că ţara „seamănă cu Turcia lui Erdogan”.
În articolul intitulat „Mandatul European de Arestare le dă putere tiranilor din România. Premierul ar trebui să renunţe la el”, consultantul în afaceri publice Damien Phillips susţine că problema cu care se confruntă Stuart Ramsay, realizatorul reportajului despre presupusul trafic ilegal cu arme de foc din România, are la bază politicile sistemului „autoritar” din ţară care seamănă cu regimul lui Ceauşescu şi care suprimă criticile aduse Administraţiei de către presă. Phillips solicită premierului britanic Theresa May să retragă ţara din sistemul mandatului european de arestare.
Phillips solicită premierului britanic Theresa May să retragă ţara din sistemul mandatului european de arestare.

„Theresa May a promis ţării în 2014 că problemele în ceea ce priveşte mandatul european de arestare au fost rezolvate şi că va lupta pentru ca Marea Britanie să facă parte din nou din sistem. România este doar un exemplu despre cum acest sistem nu doar că eşuează în a susţine statul de drept, ci şi ajută regimurile autoritare să suprime criticile”, începe acesta articolul.
Consultantul critică Administraţia din România, susţinând că aceasta exercită un control asupra instituţiilor mass-media din ţară, notifică și Mediafax.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.