Eveniment la San Donà di Piave cu scriitorul Adrian Melicovici: „Speranța Unui Vis” se întoarce

1239619_509404672486078_1931916153_n

Vineri, 30 septembrie, scriitorul român care a mers pe jos în anul 2012 până la Roma din România, se întoarce în orașul pe care l-a străbătut în expediția sa: San Donà di Piave. Este vorba de Adrian Melicovici, astăzi rezident în Italia, care la acea vreme, a efectuat pe jos, expediția SPERANȚA UNUI VIS. În drumul său pe SS14, a traversat inclusiv orașul din regiunea Veneto. El a venit de la Târgoviște și a străbătut pe rând la pas România, Slovenia, Ungaria și Italia. Este dâmbovițean de origine.

407736_364374820322398_208425217_nEvenimentul se numește „Speranța Unui Vis și cărțile scriitorului Adrian Melicovici” și va avea loc pe 30.09.2016 în Piazza Indipendenza, Auditorium Leonardo Da Vinci, sala Conferenze, de la ora 20.00 în organizarea Asociației Culturale-Române Decebal-Traian cu sprijinul primăriei din localitate.
Vor fi proiecții video, o miniexpoziție cu fotografii originale din vremea expediției, invitați speciali și încă ceva care va da o încărcătură emoțională evenimentului: La eveniment vor participa și românii sau italienii care sunt personaje în cărțile scriitorului și care a fost ajutat de ei în vremea călătoriei pe jos. Unii vor sosi tocmai de la Bologna, alții de la Conegliano, alții de la Ferrara. Va fi deci o seară specială, cu emoție, lacrimi și regăsirea personajelor implicate. După terminarea evenimentului, scriitorul va oferi autografe celor care îi vor dori cărțile și va avea loc un mic protocol într-un loc special amenajat, aflat în apropierea sălii).

945239_458559294237283_1111397797_nVa fi prezentată cartea ERRANTE SUL CAMMINO DEI SOGNI ( „Pribeag pe drumul viselor”, traducerea în română), pe care a scris-o despre expediția sa dar și ultimele două cărți ( tot romane) publicate, inspirate tot din fapte reale, adică „Secretul Uriașului 160” și „Lanțuri”. Evenimentul se va desfășura în limba italiană, cu traduceri scurte și la obiect dintr-o limbă în cealaltă când va fi nevoie. În plus, scriitorul va dona bibliotecii din San Donà și câteva cărți scrise de el în limba italiană. Scriitorul va aduce cu el inclusiv CAIETUL SPERANȚEI, unde românii întâlniți în timpul expediției de 2200 km pe jos sau din Europa și-au scris dorințele cu semnătura lor olografă  și unde participanții sunt invitați dacă doresc să spună câteva cuvinte, liber, necenzurați și după voia lor.

Alte detalii
În urmă cu aproape 4 ani, către finele lunii noiembrie, scriitorul a traversat orașul, mediatizarea fiind făcută la zi pe profilul său de Facebook. Media centrală din România a remarcat demersul intercultural abia la finele expediției, cînd conaționalul nostru a ajuns în fața Columnei lui Traian, fiind îndrumat pe străzile Cetății Eterne de către Cristian Dan și așteptat la destinație de către Ovidiu Puf, reprezentant al Ambasadei României ( la acea oră nu exista ambasador pe post), de către omul de afaceri Ovidiu Burdușă, Elena Postelnicu de la Radio România Actualități și câțiva români.
Lipsa mediatizării necesare a făcut ca românii din San Dona să nu aibă la acea vreme cunoștință de sosirea scriitorului cu rugsacul în spate. Dar acum, prin bunăvoința președintelui de la Decebal-Traian, respectiv Daniel Saboanu, se organizeaza acest eveniment inedit. Intrarea este liberă.

582257_393121364114410_1043239563_n

Reclame

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.