Români tot mai mulți aleg centralele proprii dar iată costurile

42-44-ariston-1
Preluare foto de pe ARISTON

Mai bine de jumătate dintre români au renunţat, în ultimii 14 ani, la sistemul centralizat de încălzire. pe lângă beneficiile legate de confort, centralele termice aduc şi importante economii; cum va evolua piaţa în viitor şi cât de mult costă o instalaţie nouă de încălzire au explicat reprezentanţii companiei Ariston Thermo România.

„Piaţa de centrale termice din România se află în plină maturizare“, crede Cătălin Drăguleanu, country manager al Ariston Thermo România. Astfel, clienţii pun accent pe serviciile conexe precum service şi garanţii, pe funcţiile oferite, preţul nemaifiind principalul criteriu de achiziţie. „Piaţa se maturizează, observăm o tendinţă de modificare a obiceiurilor de cumpărare“, remarcă Drăguleanu. „Piaţa de centrale termice se îndreaptă tot mai mult către segmentul înlocuirilor produselor instalate în urmă cu peste zece ani. Desigur, un procent important este deţinut şi de noile instalări, acestea fiind, de cele mai multe ori, determinate de debranşările de la sistemul centralizat de încălzire.“
Numărul apartamentelor legate la sistemul centralizat a scăzut cu 50%, explică reprezentanţii Ariston. În ceea ce priveşte achiziţionarea unor centrale noi, principalele motive sunt nevoia de înlocuire (30%), debranşarea (40%) şi mutarea într-o locuinţă nouă (30%)
Astfel, în cadrul procesului de cumpărare, 60% dintre clienţi aleg singuri noua centrală, 33% consultă un instalator, iar 7% lasă decizia în seama instalatorului. În străinătate, spun cei de la Ariston, numărul celor care lasă specialiştii să se ocupe este mult mai mare. 28% dintre cei care achiziţionează o centrală nouă apelează la magazine tip DIY (ca Dedeman, Hornbach, Praktiker), în vreme cu aproape jumătate merg la magazine specializate.
Investiţia totală într-un sistem de încălzire, în cazul unui apartament de 3 camere, se ridică la 7.800 de lei, sumă care include costul instalaţiei dar şi pe cel al debranşării. Amortizarea costurilor, potrivit reprezentanţilor companiei, se face într-un interval de 4-6 ani; acest termen scade la 2-4 ani dacă este vorba doar de costul centralei.
Citește materialul complet AICI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.