Spectacol grandios pe 3 decembrie la San Donà di Piave. Sute de români vor să participe

14875256_1179179928841879_1693797171_n

Ca în fiecare an, Asociația româno-italiană Decebal-Traian organizează un spectacol deosebit în orașul italian San Donà di Piave. De data aceasta va fi însă la un nivel mult mai mare. Ziua va fi una specială și nu la Auditorium Leonardo Da Vinci cum au fost conaționalii noștri obișnuiți. În acest an, evenimentul intitulat NU UITA CĂ EȘTI ROMÂN  se va desfășura la Teatrul Metropolitan „Astra” de la ora 16.15 în via Ciannino Ancillotto din localitate iar locurile sunt limitate, nu pentru că nu ar fi destule ci pentru că deja foarte mulți români intenționează să ajungă la fața locului.

Evenimentul are o dublă semnificație, în primul rând pentru că el prefațează prin evoluții specifice, tradiționale și mulți copii Sărbătoarea Crăciunului care va urma dar și pentru că data aleasă se află la scurtă distanța de Ziua Națională a României, care a fost stabilită acum 26 de ani pentru 1 decembrie.

Asociația Decebal-Traian beneficiază de parteneriate de luat în seamă. Astfel, parteneriatul principal are loc cu sprijinul |nstitutului Euxodio Hurmuzachi și în colaborare cu Parohia greco-catolică San Rocco, Ministerul Afacerilor de Externe al țării noastre prin Consulul General al României la Trieste, Cosmin Dumitrescu și bineînțeles, primăria din San Donà di Piave.

Din nou vom avea o sală arhiplină, spre bucuria comunității de români dar și a  numeroșilor italieni care au fost mereu prezenți alături de noi, o sală mai mare chiar ca cea de la Auditorium Leonardo da Vinci. Teatrul Metropolitan Astra va fi prin urmare un furnicar al participanților care deja și-au anunțat sosirea de la sute de kilometri distanță din câteva părți ale Italiei și un spațiu pe măsura unei bucurii românești cum numai la noi se poate întâlni.

Printre invitații care vor evolua pe scena grandioasă se numără artiști îndrăgiți cum ar fi: Solista Viorica Macovei, artistul Petrică Mitu Stoian, comicii Vasile Muraru și Valentina Fătu, orchestra Lăutarii Nicolae Botgros,  grupul deja celebru de dansatori Colindătorii, care va evolua pe diverse categorii de vârstă și ne vor arăta din nou scene de teatru și dansuri populare tradiționale românești, cu dezinvoltura pe care deja le-o cunoaștem din anii trecuți.

Felicităm organizatorii și vă așteptăm pe 3 decembrie cât mai mulți!

De reținut: Informații și rezervări puteți face din timp la telefon 348 120 3056.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.