Ultima oră! Cutremur foarte puternic, altul, azi dimineață în centrul Italiei. Alte două imediat după.

c_2_articolo_3039047_upiimagepp
Sursa foto: Mediaset

Sursa foto: tgcom.mediaset.it

UPDATE, ORA 10.21, ORA ITALIEI: Președintele italian Mattarella care vizitează Ierusalimul se află în strânsă legătură cu Roma. Podul Roman din Rieti care permite accesul spre centrul istoric a fost închis. Primul-ministru Matteo Renzi este în contact cu șeful Protecției Civile Fabrizio Curcio, care se află în Rieti după noul șoc., informează RaiNews 

UPDATE, ORA 10.14, ORA ITALIEI:  Nu există încă date despre persoane decedate în urma seismului iar Protecția Civilă din Italia informează că sunt răniți.

UPDATE, 8.01, ORA ITALIEI: alte două cutremure au avut loc, replici se pare, de peste 4 grade, una la 7.44 si alta la 8.00. Cutremurele au avut epicentrul la Norcia, Preci, Castelsantangelo și Visso la o adâncime de 10 kilometri, infomează Institutul Italian de Geofizică și Vulcanologie. Deja există clădiri dărâmate și pagube materiale însemnate. Scoarța terestră de cca 18 km și lățime de 10 km s-a deplasat cu o jumătate de metru. Partea de nord rămăsese în sus iar îndreptarea ei va aduce un nou cutremur. spun specialiștii.

UPDATE: Cutremurul a avut loc la ora 7.40, ora locală a  Italiei cu o magnitudine de 6,5 grade  Righter. La Amatrice s-a prăbușit Turnul Civic și Biserica Sf. Augustin

Un seism extrem de puternic a lovit Italia astăzi, din nou, în zona centrală. Estimările magnitudinii sunt contradictorii, dar ele situează la peste 6 grade pe scara Righter după ce la un moment dat se vorbea de 7 grade, conform tgcom24.mediaset.it.

Durata cutremurului a fost mai lungă ca de obicei, spun locuitorii. Seismul a fost simtit bine la Arezzo, Bologna, Firenze, Roma  ( unde metroul a fost închis) și chiar spre nordul Italiei inclusiv la Trieste.

Cutremurul a fost violent, informează presa italiană. Oamenii s-au speriat în capitala Roma și în celelalte localități unde pământul s-a cutremurat. Mișcările seismice au avut loc cel mai puternic în zona Lazio, respectiv la Marche și Umbria. Deja se iau primele măsuri. Sute de apeluri telefonice ale oamenilor disperați sunt date la numărul de urgență și echipaje ale pompierilor și nu numai se deplasează către zonele afectate. Nu există încă un bilanț al victimelor dar veștile nu sună încurajator.

„În dimineaţa zilei de 30 octombrie 2016 a avut loc un cutremur de mare intensitate (6.1) în zona centrală a Italiei (Epicentru zona Norcia, Regiunea Umbria). Dacă există cazuri de cetăţeni români aflaţi în dificultate, nu ezitaţi să apelaţi la numerele de Urgenţă ale misiunilor diplomatice, Ambasadei României la Roma +39 345 1473935 (Lazio, Umbria, Abruzzo) şi Consulatului General al României la Bologna +39 349 1178220 (Marche, Emilia-Romagna şi Toscana)”, informează MAE

c_2_articolo_3039047_upiimagepp-2

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.