Donald Trump este noul președinte al SUA. Planeta într-o nouă eră

151122-donald-trump-smiling-956a_6d624dc0061bbd1233cc33461649ea73-nbcnews-fp-1200-800

Magnatul american Donald Trump va lăsa imperiul imobiliar pentru a se instala în Biroul Oval. Americanii au vrut schimbare la 180 de grade, având de ales între două rele, cel puțin aceasta este opinia generală cu care presa a intoxicat lumea. Inclusiv presa din țara noastră a fost cumva împotriva șanselor magnatului, prin articole deseori tendențioase. Magnatul este al 45-lea președinte ales al Statelor Unite ale Americii.

Donald Trump, după victorie: Este momentul să ne unim ca o națiune unită. Am felicitat-o pe doamna secretar Clinton și am mulțumit. Noi nu am dus o campanie ci o mișcare alcătuită din milioane din americani care vor ca guvernul să servească națiunea și să o serveasdcă bine, au fost primele cuvinte ale lui Donald Trump, noul președinte ales care va prelua Biroul Oval în 20 ianuarie 2017 când Barack Obama își va încheia al doilea mandat.

Donald Trump nu este un politician cu experiență ci un ambițios care a făcut praf eforturile dinastiei Clinton de a rămâne în fruntea Americii, pentru că mulți oameni care lucrează în administrația Obama, actualul președinte SUA, provin din mandatele lui Bill Clinton.

Majoritatea analiștilor spun că va urma o nouă ordine mondială. În acest moment Trump are 276 de electori, peste minimul necesar de 270.

Americanii au venit în număr mare la urne marți pentru a-și alege președintele și au oferit lumii întregi o surpriză uriașă. Donald Trump a câștigat lupta electorală după ce s-a impus în mai multe state cheie în care Hillary Clinton ar fi trebuit, potrivit estimărilor, să câștige destul de ușor. Incertitudinea președinției Trump a lovit în plin bursele internaționale, care s-au prăbușit la primele vești ale victoriei republicane.

Bursele sunt într-un cutremur mondial. Cum va suna viitorul?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.