Igor Dodon, președintele ales al Moldovei prin șmecherii staliniste. Iată vinovatul mascaradei de ieri

harta

Candidatul prorus Igor Dodon a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova în dauna lui Maia Sandu, orientată spre valorile democratice veste europene. Sunt suspiciuni că rezultatul a fost influențat nu de numărătoarea corectă a voturilor ci de C.E.C., respectiv guvernul de la Chișinău care nu a dorit sub nicio formă să trimită buletine de vot suficiente în mai multe locuri. Presa românească independentă prin câțiva formatori de opinie dar și cea din alte țări însă occidentale a aflat deja că acest guvern de la Chișinău este unul de tip  marionetă condus din umbră de un mafiot pe nume Vladimir Plahotniuc, un „derbedeu” cum îl caracterizează alții, aflat mână în mână cu corupții Moldovei și care a pus mâna pe micuța țară de la răsărit prin jocuri mârșave de interese. Dealtfel, televiziunile lui Plahotniuc nu sunt niciodată corecte și mai mult, ele defăimează nu poporul român ci chiar pe Moldoveni. Adevăratul câștigător al acestor alegeri dinadins organizate defectuos este Vladimir Plahotniuc, un  mincinos cu două fețe dar care cel mai probabil va da socoteală într-o bună zi pentru toate învârtelile lui de șmecheraș. Că e cu două fețe și chiar mai multe o dovedește și faptul că prin România s-a prezentat la un moment dat sub alt nume, anume cel al mamei sale, Vladimir Ulici.  Mare actor în fața opiniei publice, Plahotniuc s-a dat mare susținător al Occidentului și valorilor europene, așa cum făcea și dictatorul Ceaușescu al României prin anul 1968 și următorii doi-trei. În realitate, interesul său a fost să conducă, să își deruleze afacerile și să aibă „cuțitul și furculița” în mână, în dauna unei dezvoltări prospere a Moldovei. De aici și reacția de stânga prorusă. Ceea ce nimeni nu se aștepta, Plahotniuc,oligarhul suprem din Republica Moldova, a susținut mascat campania lui Dodon, prefăcându-se public că e de partea Maiei Sandu. Guvernul de la Chișinău condus din umbră de Dodon, a emis mult mai puține buletine de vot decât erau necesare mai ales în diaspora moldovenească. Așadar Igor Dodon nu a câștigat alegerile tocmai corect ci prin sfori trase poate chiar fără știrea lui. Nu știm exact. Ceea ce știm exact este că Republica Moldova sub ideile caraghioase ale lui Dodon, are mari șanse să devină o republică federală și ca atare, să își piardă independența.

În acest moment, România este singura țară cu adevărat democrată din sud-estul european și foarte bine apărată prin parteneriatele militare nord-atlantice ori printr-o relație excelentă cu Rusia. Deși un președinte controversat, Donald Trump, afacerist de carieră, nu-i va lăsa niciodată pe ruși să-i strice afacerile americane din România iar scutul de la Deveselu, deși nu-i place lui Putin, este o garanție majoră. România a rămas o enclavă a libertății.

Postul B1 tv: 

„Odată cu alegerea lui Igor Dodon președintele Republicii Moldova, România pare să fie tot mai strânsă în cercul Rusiei.

Asta nu este tot, și vecinii din Bulgaria și-au ales un președinte de stânga în persoana lui Rumen Radev.

Odată cu aceste alegeri, influența rusească se întărește tot mai mult în țările din jurul României.

Astfel, Bulgaria, Moldova, Serbia, Ungaria, Cehia și Slovacia sunt țări supuse Kremlinului.

Noul lider al Bulgariei are în plan ca unul dintre lucrurile pe care le va pune în prcatică în acest actual mandat este să întărească relațiile atât în interiorul Uniunii Europene, cât,mai ales, cel cu Rusia. Serbia este o altă țară a cărui conducere este de stânga, țara „deportând un grup de ruși suspecti de implicare în tentativa de lovitură de stat” și de asasinare a președintelui din Muntenegru, pentru a instala la putere un partid prorus, informație dezmințită oficial de autoritățile de la Belgrad, scrie The Guardian.

La sfarsitul lunii octombrie, Ungaria, o altă țară din această categorie, a avut o reactie extrem de dura la adresa Rusiei dupa ce televiziunea de stat de la Moscova a prezentat revolta antisovietica din 1956 intr-un mod „degradant”. Incidentul este insa o exceptie in relatiile dintre cele doua tari, relatii care s-au incalzit in ultimii ani, sub guvernul Viktor Orban, potrivit HotNews.

Cehia si Slovacia sunt și ele două țări care au la conducere lideri puternic pro-rusi, care insa nu au reusit sa orienteze total statele catre o schimbare totala de viziune. Presedintele ceh Milos Zeman este un populist de stanga cu simpatii clare pro-Kremlin pe care nu se sfieste sa le mentioneze cand apar chestiuni delicate.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.