Papa Francisc, ironizat la Roma. Iată de ce

papafrancisc%c5%9fi-aatrasantiptiaenoria%c5%9filordincauzapredicilorsalerevolu%c5%a3ionare-postere%c3%aencaresuveranulpontifesteironizatauap%c4%83rut%2cpestetot%2c%c3%aenroma_48

Postere cu ştiri şi mesaje false, care îl ironizează pe Papa Francisc, conducătorul Bisericii Catolice, au apărut, peste tot, în Roma, în urma măsurilor sale privind demiterea mai multor preoţi catolici, ignorarea cererilor cardinalilor, “decapitarea” ordinului istoric, “Cavalerii de Malta”, precum şi ca reacţie la mesajele de toleranţă predicate de Suveranul Pontif, privind atitudinea faţă de refugiaţi, informează BBC News.

În ciuda popularităţii tot mai crescânde, Papa Fracisc se confruntă cu furia şi nemulţumirea crendicioşilor mai tradiţionalişti care nu sunt de acord cu discursurile, considerate mult prea “modern şi revoluţionare”.

Principalul critic al ideilor liderului Vaticanului este cardinalul Raymond Burke, care şi-a dedicat întreaga carieră studierii şi aplicării legilor Bisericii Catolice. Burke consideră că predicile Papei Francisc ar putea să pună în pericol învăţăturile vechi de mai bine de 2.000 de ani ale confesiunii pe care cei doi o reprezintă.

Surse au menţionat că atacurile la adresa conducătorului Bisericii Catolice ar aparţine unui grup de dreapta, ai cărui membri sunt nemulţumiţi de mesajele transmise de Sveranul Pontif privind deschiderea şi ospitalitatea pe care Europa ar trebui să le afişeze faţă de refugiaţi.

Cardinalul Burke a declarat că aceste ironii aparţin catolicilor conservatori care sunt nemulţumiţi de mesajele, considerate icomode, promovate de Papa Francisc.

“Picătura care a umplut paharul”, în viziunea membrilor tradiţionalişti ai Bisericii Catolice a fost alegerea Papei Francisc de a locui, la Vatican, într-o casă de oaspeţi şi să deplaseze într-un automobil marca Ford Focus, spre deosebire de predecesorii săi care s-au folosit de celebrul Popemobil. Mulţi se tem că aceste gesturi ar putea să adâncească o ruptură în interiorul Bisericii.

Sursa: Romanialibera.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.