Condiții pentru a obține cetățenia italiană

copiiin%c4%83scu%c5%a3i%c3%aenitaliadinp%c4%83rin%c5%a3istr%c4%83inivorprimicet%c4%83%c5%a3enieitalian%c4%83lana%c5%9ftere%28foto%3atwitter-com%29_502664

Cetăţenii români pot prezenta cerere de cetățenie italiană după o perioadă de rezidență de 4 ani, perioadă valabilă pentru toți cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene.

Venitul minim solicitat pentru prezentarea cererii de cetăţenie este de 8.500 € pentru fiecare dintre ultimii trei ani de dinaintea datei la care se prezintă cererea. Acest venit poate fi demonstrat prin intermediul declarației de venituri cu ajutorul formularelor 730 sau Unico sau prin certificarea unică CU (sau CUD).

Pe lângă codul fiscal, a permisului de şedere, dacă este cazul, a pașaportului și a cărții de identitate, toate în curs de valabilitate, cetățenii comunitari mai au nevoie de următoarele documente, în vederea obținerii cetățeniei italiene:

  • Certificatul de naștere (tip nou, internaţional, de culoare albastră) – cu timbrul apostila pe original. Apostila se aplică doar la prefectura din județul de domiciliu din România. Certificatul trebuie apoi tradus de către un traducător autorizat de pe lângă notariatul din  orașul de domiciliu din România, iar traducerea trebuie apostilată la tribunalul din orașul de domiciliu. Traducerea si legalizarea poate fi făcută și la Consulatule Generale ale României de pe teritoriul Italiei doar dacă certificatul este apostilat la prefectura de domiciliu din România.
  • Cazierul judiciar românesc. …     Citește articolul complet pe SURSA  Rotalianul.com…
Anunțuri