Eveniment la Cervignano: „Gingășii de primăvară” (Coccole di Primavera)

mare

Eveniment festiv în orașul italian Cervignano: În data de 5 martie 2017, va avea loc spectacolul festiv Gingășii de Primăvară (Coccole  di Primavera) începând cu orele 17.00 la Teatrul Pasolini din Piața Independenței, regiunea Friuli Venezia Giulia. În colaborare cu primăria din localitate, asociația socio-culturală româno-italiană Europa vă invită să participați la un spectacol cu invitați speciali. Moderatorul și prezentatorul evenimentului va fi Daniel Săboanu, de la Asociația Decebal-Traian din San Donà di Piave. Fiind luna când femeile din întreaga lume vor fi sărbătorite pe 8 martie ori româncele pe 1 martie, organizatorii au găsit data de 5, duminică, oportună pentru a crea un moment de neuitat așa cum s-a întâmplat și în alți ani.

Printre cei care vor evolua pe scena teatrului vor fi artiștii români Nicoleta Iancu, Marcel Tofan, Rareș Mihai Florescu și alții. Sunt invitați și din domeniul culturii ori social care vor lua și cuvântul, printre care poetul Vasile Boldiș care va sosi de la mare distanță, mai exact din orașul Brescia, scriitorul Adrian Melicovici (Cel care a traversat Cervignano pe jos prima oară în drum spre Roma în noiembrie 2012 în expediția interculturală Speranța Unui Vis)), care va sosi de asemenea din zona orașului Conegliano precum și dr. Iulia Daniela Negru.

Sunt anunțați inclusiv invitați italieni însă toate acestea le vor descoperi singuri participanții la eveniment, doritori, italieni sau români. Trieste nu va lipsi la nivel înalt, universitar iar președinți de asociații își vor face apariția pentru a susține demersul.

Este foarte posibilă inclusiv participarea primarului din Cervignano în procent de 90%, respectiv  Gianluigi Savino ( Președintele a nu mai puțin de 18 localități) ori consilierul municipal Pietro Paviote, apropiați și buni colaboraboratori al Asociației Europa, organizator principal, coordonată de Iorgu Iordache, cel care s-a ocupat de acest eveniment.

Pentru relații și informații suplimentare aveți de la dispoziție și afișul de mai sus, unde veți găsi și un număr de telefon adică 0039 320 161 4605. Intrarea este GRATUITĂ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.