În numele omeniei! De la Roma și din Italia alături de un copil aflat în ultimele luni de viață

16708166_1372295176135237_6557528890294528096_n-376x330
Daniel și prietenele sale Eviana Clementina Mereuță și Doina Mustățea, cele care au dezvoltat și extins campania umanitară

Dacă tristețea ar putea plânge deodată cu durerea noastră, poate că am simți mai mult cât valorează chiar și nimicul pe care credem că îl avem. Veșnic nemulțumiți sau în goana după cotidianul deseori absurd, mulți oameni apreciază valoarea fiecărei clipe de viață abia atunci când simt că ele, măcar pentru unul dintre semenii noștri, nu ar mai putea exista. Este și cazul lui Daniel, copilul român care nu a avut niciodată prieteni. O mamă sfâșiată de lacrimi și durere știe că își va pierde feciorul. Nimic nu mai poate opri boala necruțătoare a unui suflet care nu a avut niciodată prieteni cu adevărat. Suferă de sindromul Down, s-a născut parcă dintr-un blestem nemeritat deodată cu el. Și așa a început povestea râurilor de lacrimi pentru familie în primul rând. Tot nu a fost suficient pentru ca soarta băiatului să fie decisă de un Dumnezeu parcă nemilos: Au apărut două forme de cancer. Teribile. Și acțiunea SĂ FIM PRIETENII LUI DANIEL, inițiată de români inimoși de la Roma din cadrul Cenaclului de la Roma sau al comunității. De nevindecat însă bolile acestui suflet. Emigrantul.it: „Osteosarcom de inalt grad și necroza osoasă în metastaze pulmonare și hepatice.Mama lui a trebui sa plece sa muncească departe de el lăsându-l în grija bunicii, asa a putut să-i asigure tot ce era necesar pentru viata lui „specială”. Cu ajutorul nostru, Daniel poate sa zâmbească, iar mama lui poate sa-i fie alaturi tot timpul, să nu-l mai lase doar cu bunica. Să fim prietenii lui Daniel, sa-i oferim un zâmbet, sa-i oferim o sansă la viată, conchide Eviana Clementina Mereuță pe portalul românilor din Cetatea Eternă, Ziarul Emigrantul. Dealtfel, Eviana este cea care a declanșat acțiunea preluată și dată mai departe de Doina Mustățea. Mai multe despre acțiunile lor și ale celor ce au sărit în ajutorul lui Daniel, puteți citi AICI. 
Pe mine m-a contactat Doina Mustățea și așa am aflat că oameni de cultură donează câte una, două, trei cărți care mai apoi sunt vândute pentru a susține medicamentația de alinare a durerilor lui Daniel. Cenaclul de la Roma are oameni frumoși și Italia respiră omenie în multe inimi. Nu e ușor să scrii și să spui celorlalți despre un copil nevinovat care știi că va muri sigur. Însă demersul conaționalilor noștri mi se pare formidabil. Printre poezii și seri de relaxare spirituală, poeții și scriitorii români ai nimănui parcă pentru statul român și ai sufletului românesc pentru totdeauna și-au dat mâna pentru o cauză dreaptă. Și alături de ei, mulți români care muncesc în Italia, din greu, ca să își facă o viață mai bună.

Morfina costă. Alte medicamente costă. Iar mama lui Daniel trebuie să meargă la serviciu ca să poată aduce bani. Însă inimile unor oameni de bine au bătut altfel. Cu emoție și compasiune. Mama trebuie ajutată să fie lângă copilul ei, până își va da ultima suflare.
Daniel nu a avut în viața lui prieteni. Măcar acum să-i fim prieteni și aproape, care cum putem, alături, să poată fi acoperite niște costuri de medicamentație costisitoare și…zadarnică, o medicamentație care doar alină și prelungește agonia sau cine știe, o ușurează în sufletul unei mame năpăstuite. Sunt și italieni cu suflet mare care au sărit în ajutorul lui Daniel.
Nu știm dacă Dumnezeu va face minuni. Cancerul este în formă avansată de metastază. Dar pe lume s-au întâmplat miracole. Și dacă nu s-au întâmplat, măcar să ajutăm acest copil să moară cu prieteni alături, că tot nu a avut parte de ei  de când a deschis ochii prima oară și pe mama lui să nu mai stea plecată de lângă el, măcar până va pleca el la îngeri. Chiar va pleca? 😦

Cei ce doresc să contribuie la sustinerea acestui caz vă rugăm să o faceti aici:
Postpay nr:4023 6009 3948 5050 Cod fiscal: NSCLND92H57Z129F
Deschis pe numele surorii lui Daniel.
Ionescu Alexandra-Ramona
Să fim prietenii lui Daniel!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.