Noii câștigători ai Distincțiilor Revistei Itaca-Dublin

Copertă-Doina-Ira-Tăutan

Anul acesta se acordă pentru a doua oară Distincțiile Revistei Itaca-Dublin. Concursul literar a fost la prima sa ediție în 2015, distincțiile fiind acordate primilor câștigători în luna iulie a anului 2016. Merituoșii promotori ai Centrului de Promovare culturală Dublin au anunțat recent printr-unul din fondatori că din data de 4 martie 2017 au devenit  Itaca Organization / Organizație Non-Guvernamentală.

Iată care sunt câștigătorii ediției e doua a Distincțiilor Revistei Itaca-Dublin, cartea anului 2016: Doina Ira -Tăutan (SUA) Spitalul de nebuni (proză), Editura Caiete Silvane, Zalău, 2016 și Dan C. David (SUA)Bomba din apă (poezie), Editura Betta, București, 2016. Organizatorii concursului vor acorda distincțiile la Dublin, anul acesta.

DSC00072

Câștigătorii primei ediții au fost Adrian Melicovici din Italia, secțiunea proză cu și Raul Sebastian Baz, Germania, secțiunea poezie.

Alte informații preluate direct de la sursă:

Revista Itaca: „Acest proiect este susținut din fonduri proprii de către creatorii săi, nefiind afiliat niciunei formațiuni politice, guvernamentale sau de altă natură.
Știați că Itaca reprezintă un spațiu cultural, creat în toamna anului 2012, în special pentru aceia care au ales să trăiască în afara granițelor României.
În ianuarie 2013 am înființat revista Itaca, în paginile căreia se regăsesc creațiile (după o selecție destul de riguroasă) majorității oamenilor de cultură români stabiliți în străinătate.
Tot din toamna anului 2012 există concursul de creație literară Peregrinări, care se desfășoară bianual, în primăvară pentru poezie, iar în toamnă pentru proză scurtă, la care pot participa scriitori de limbă română, aflați în România sau în afara granițelor ei.
Începând cu toamna lui 2017 Concursul Peregrinări se va ține o singură dată pe an, atât la poezie cât și la proză scurtă, între 1 octombrie și 1 decembrie.
Din anul 2015, se acordă Distincțiile revistei Itaca pentru cartea anului (numai diaspora) la două secțiuni, proză și poezie, juriul având de ales între volumele înscrise în concurs de către autorii înșiși.
Itaca Organization are un singur obiectiv: Promovarea culturii și a oamenilor de cultură români, îndeosebi din Diaspora românească.
Motivația? S-a demonstrat, în cei peste 4 de activitate a Centrului de promovare Itaca, faptul că românii stabiliți în afara granițelor României au nevoie de un spațiu cultural în care să se exprime și să-și promoveze creațiile, participarea fiind una de excepție, peste 100 de creatori colaborând cu revista Itaca. Acesta este motivul pentru care există Itaca.
Vă mulțumim!”

Un gând despre „Noii câștigători ai Distincțiilor Revistei Itaca-Dublin”

  1. Mulțumim, Adrian! Cu o precizare. Anul acesta nu se ține la Dublin ceremonia de înmânare a premiilor, deoarece câștigătorii nu pot veni în Irlanda. Cel puțin nu acum. Poate că la anul vor reuși, iar noi vom avea patru premiați prezenți sau chiar mai mulți! 🙂 Oricum, am trimis deja premiile în SUA. Cele bune! http://www.itaca.ie

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.