Roma: Despre DESTINE, cartea cât un suflet de român

19959356_733686030167402_4219785945707905418_n

Autor material: Doina Mustățea, Italia, Roma.

Cartea DESTINE este o carte dedicată în totalitate beneficienței. Ea face parte dintr-un proiect amplu început cu ani buni în urmă care are în program descurajarea abandonului școlar în rândul copiilor din România, în special din mediul rural. În ultimii 10 ani abandonul școlar a luat o amploare deloc de neglijat și știm bine că motivul este sărăcia.

Proiectul nostru intitulat CARTEA-O UȘĂ DESCHISĂ CĂTRE VIITOR include trimiterea către România a unor colete care conțin haine, încălțăminte, rechizite, jucării și alimente copiilor proveniți din familii cu venituri foarte mici, care fac față greu cheltuielilor zilnice și care, bineînțeles, nu reușesc să asigure necesarul copiilor pentru a-i trimite la școală. La colectarea a tot ceea ce este trimis în România participă foarte mulți români din zonă Romei dar și italieni iar aceștia, spre bucuria mea, nu sunt deloc puțini.

Odată făcute coletele iau drumul spre România cu ajutorul transportatorilor care, la rândul lor, fac voluntariat și transportă gratuit absolut orice merge în beneficiență. Întorcăndu-mă puțin la cartea DESTINE subliniez că este una din etapele proiectului și ea există pentru că alături de mine au pus umărul la realizarea ei membrii Cenaclului literar românesc de la Roma, scriitorii Liliana Nechită, Adrian Melicovici și Mircea Cătălin Sava.

Cartea nu are un preț deci nu va fi vândută, cei care o doresc o vor obține în schimbul unei sume de bani sub formă de donație, fiecare în parte va decide suma care consideră că vrea să o doneze unui copil defavorizat iar cu acei bani vor fi achiziționate rechizite pentru școală. De acest proiect beneficiază copii de pe întreg teritoriul României, până în prezent foarte multe cazuri de copii cu grave probleme le-am preluat din diferite ziare, posturi de televiziune, de la prieteni sau de pe Facebook, am avut colaborări cu unele asociații și fundații. Fiecare caz în parte a fost verificat bine înainte astfel au ajuns colete de la noi în multe județe ale țării: Vrancea, Bacău, Brașov, Tulcea, Iași, Mehedinți, Satu Mare, București etc.

Marea mea satisfacție a fost că foarte mulți oameni au răspuns afirmativ inițiativei și au intrat bucuroși în acest proiect punând umărul la o bună desfășurare. Colaboratorii proiectului sunt ZIARUL EMIGRANTUL (CRISTI MERCHEA care a și distribuit o mare cantitate din colectele făcute), ROMIT TV (EMANUELE LATAGLIATA), VICEPREȘEDINTA CENACLULUI DE LA ROMA, EVIANA MEREUȚĂ (care este și unul din cei care se implică foarte mult în proiect) iar în România sunt mulți oameni care ne ajută la individualizarea cazurilor și la distribuirea coletelor, deci am pus la punct o oarecare rețea de distribuție formată din oameni atât din Italia cât și din România.

Un mare merit îl au transportatorii pentru că nu este simplu că faci voluntariat acolo unde alții fac bani iar distanța transportării este foarte lungă, 2000-2300 de km, astfel vreau să mulțumesc special lui SORIN BARBALATA (SCBSC TRANSCURIER SRL) care a dus în România cea mai mare cantitate de colete (de ordinul miilor de kg) pentru că face voluntariat de mulți ani, EUROCONSTANTIN și nu în ultimul rând ATLASSIB care prin responsabilul din zona Romei a acceptat fiecare cerere a noastră de ajutor fără a ne condiționa în vreun fel. Mulțumesc tuturor colaboratorilor și în special tuturor celor care constant donează pentru a aduce un zâmbet copiilor defavorizați din România.”

Achiziționează și tu DESTINE pentru a fi alături de proiectul CARTEA, O UȘĂ DESCHISĂ CĂTRE VIITOR

SURSA: Revista ROMÂNIA TA DIASPORA de promovare a românilor din toată lumea și valorilor românești, partener media

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.