Gânduri de la Cannes: Iubirea are memorie

10728741_711948615556151_1818791096_n
Iancu Samson, scriitor, Cannes

un material de Iancu Samson, scriitor rezident la Cannes, Franța

Amintirea unei iubiri este ca un parfum, iar memoria ei , este poezia care se naşte în sufletul nostru. Când iubim, suntem capabili să scriem sute şi sute de poeme şi poezii.”

Prin poezie retrăim viaţa, lăsând de fiecare dată o amintire în urma noastră. Iubirea este singurul sentiment de valoare pe care îl putem atinge.

Chimia iubirii este uneori complicată, chimia se poate naşte fie chiar şi cu un sărut, un sărut profund daruit din dragoste, care lasă în urma lui gustul şi moleculele care-şi continuă procesul chimic în creierul nostru. Iubirea este în acelaşi timp o boală, o iubire pierdută, poate crea pagube foarte grave sănătăţii. Pentru această boală nu există medicamente şi nici nu se vor exista vreodată.

Singurul medicament care vindecă iubirea, este tot iubirea. Iubirea este ca o licoare otrăvitoare, care ni se strecoară în interiorul nostru, pătrunzând până în cele mai îndepărtate molecule ale corpului. Fara iubire nimeni si nimic n-ar mai exista…. Dragostea fără cuvinte este ca mâncarea fără sare şi piper !

Nu-ţi contesta viaţa pentru greşelile făcute, fii sigur că poţi face mult bine în viaţa ta şi chiar poţi să devii un geniu… dar pentru asta ai nevoie de resurse sentimentale, adică trebuie să iubeşti ceea ce faci.

De ce taci mutule ? Aprinde focul iubirii şi zâmbeşte fericit. Focul. Focul uriaş cine-l aprinde ? De scaldă nopţile cu învăpăieri de luceferi… Iar pe cărarea vieţii, pe care trecem ne urmăresc bolţile de frunze verzi şi flori de primăvară… Un semn deosebit că viaţa e frumoasă, Hai înfrânge-ţi durerea, ştiu că eşti puternic… Fii fericit, trăieşte fericit, mai mult ca fluturii care trăiesc o singură noapte!

Iubeşte-l pe Shakespeare care zicea: “Căci tot la zi ajunge şi cea mai lungă noapte, Şi noaptea cea mai lungă ai s-o transformi în rai ! De eşti iubit străine… aprinde focul ! Muzica fara portativ !

Muzica este ca o aripă de fluture colorată ca și tricolorul nostru romànesc: rosu, galben si albastru, ce se mişcă imperceptibil, plutind în văzduh, vibrând în trupul şi inima celor care o ascultă.

Foarte mulţi sunt geniali datorită faptului că în locul notelor citite pe un portativ, cântă cu inima şi cu sufletul. Prin muzică este posibil să cunoşti sufletul, sentimentele şi gândurile unui om, a şti, a fi şi a cunoaşte, înseamnă speranţă, putere si iubire înseamnă drumul asigurat spre o viaţă mai bună.

Muzica este o limbă internaţională care se poate transmite şi vorbi în direct, ea dă putere celor care o ascultă. Cei care o cunosc şi o iubesc sunt capabili să o transmită din generaţie în generaţie.

Muzica este cea mai nobilă artă, este o terapie, un medicament invizibil care poate vindeca orice boală, este o dulce răsplată a iubirii, a prieteniei şi a unirii. Am momente când vreau să devin curajos simţind uneori nevoia să mă descriu aşa cum sunt, având dorinţa de a face ca personajele din cărţile mele să afle cât de nefericite sunt.

Ce-ar spune ele dacă ar afla ca fără cultură şi educaţie nu pot să se integreze în nicio ţară străină, chiar dacă uneori au şansa să-şi umple buzunarele cu bani?

Scriu mereu câte un nou capitol după care îl corectez. Ce înseamnă a scrie dacă nu a corecta?! Din corectare în corectare apare personajul pe care ţi-l doreşti, exact aşa cum este el, exact aşa cum eşti tu. În jurul omului fac să apară lumina, toate făcând să ducă la fiinţa care doreşte să fie: sănătoasă, bogată şi fericită, exact ca în pictură.

Omul pe care îl descriu nu are ochi şi nici gură, nici nas, nici urechi, nici buze, nici frunte; amestec doar trei culori, roşu, galben şi albastru şi cu ajutorul a sute de combinaţii, încep să dau formă, să conturez, să lungesc şi să scurtez aşa cum îmi dictează inima.

Aşa fac eu ca personajul meu să fie remarcat. Voinţa de a învinge moartea îţi dă puterea de a trăi. Da! numai iubirea …. Numai iubirea de viaţă şi voinţa, îţi dă puterea de a trăi , şi repet …doar voinţa…

Preluare de pe revista partener media ROMÂNIA TA  diaspora

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.