Cutremurul din Italia: Oamenii părăsesc insula Ischia. Situația actuală

Corriere+della+Sera_636361
Foto: Corriere della Sera

Peste 1.000 de persoane au părăsit deja insula Ischia. Doi copii sunt prinși sub dărâmături, au fost localizați în această dimineață și sunt în viață. 

Un cutremur cu magnittudinea 4,5 grade pe scara Richter a afectat, luni seară, insula Ischia din sudul Italiei, în apropiere de Napoli, informează presa italiană.

O femeie a murit iar circa 20 de persoane sunt rănite.

O serie de clădiri vechi au fost avariate, inclusiv Biserica Purgatoriului din Casamicciola, care a fost distrusă.  Mai multe hoteluri sunt izolate.

Localnicii și turiștii speriați au ieșit pe străzi, mai ales după ce s-au confruntat și cu o pană de energie electrică.

UPDATE 10.30: Un bebeluş de doar şapte luni a fost scos de sub dărâmături de către pompieri, după mai multe ore de efort. Salvatorii continuau să sape căutarea fraţilor săi, cu care puteau să comunice, potrivit Prefecturii din Napoli.

UPDATE 09.00: VIDEO. Mărturiile de groază ale supraviețuitorilor cutremurului din insula Ischia: Totul se zgâlțâia. Casele se surpau, ceva mi-a căzut în cap. Este un coșmar

UPDATE 08.10: Noul bilanț a ajuns la 39 de răniți, indică presa italiană, citată de Daily Mail.

UPDATE 08.00: Ambasada României la Roma a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a verifica dacă există persoane de cetăţenie română afectate.

Până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români afectaţi de seism, anunță MAE.

Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Roma – (0039) 06 835 233 58; (0039) 06 835 233 56; (0039) 06 835 233 52; (0039) 06 835 233 44, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice 0039 345.147.39.35.

Două femei au murit, iar alte 39 de persoane sunt rănite, dintre care una este în stare gravă, în urma cutremurului de luni noapte, în insula Ischia, scrie Corriere della Sera.

La ora transmiterii acestei știri, pompierii italieni încearcă să scoată de sub dărâmături trei copii.

UPDATE 07.30: Institutul italian de seismologie a modificat magnitudinea cutremurului produs luni seară în sudul Italiei, anunţând în cursul nopţii că a fost de 4,0 grade.

SURSA ARTICOLULUI: romanialibera.ro Informații redate inclusiv de corespondentul Digi24, Sergiu Balaban.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.