Barcelona: Centrul Cultural ROBARNA nu se dezminte și sărbătorește limba română mereu

dest

Ziua Limbii Române la Barcelona

„A vorbi despre limba în care gîndeşti, a gîndi – gîndire nu se poate face decît numai într-o limbă –” Nichita Stănescu

NOTĂ: Preluare foto și text de pe sursa-colaborator Emigrantul.it

Centrul Cultural ROBARNA din Barcelona a desfășurat, sâmbătă, 2 septembrie 2017, acțiunea dedicatăZilei Limbii Române, fixată în calendar în fiecare an la 31 August. Manifestarea a fost dedicată tuturor iubitorilor limbii române nefiind o întâlnire exclusiv românească; au participat români aparținând comunitatății din Barcelona, moldoveni așezați aici venind de peste Prut și catalani vorbitori de o românească impresionantă.

elena-n

S-au asociat la manifestarea închinată limbii române organizații ale diasporei din Barcelona și catalani vorbitori ai limbii române Asociația Ești Moldova, prin Elena Nazarova, Asociația Cultural Rumana ACROS din Sabadell reprezentată de Roberto Vîlsan, Asociația  Moldovenilor din Catalunya condusă de Igor Cereteu, preotul Virgil Cîndea de la parohia ortodoxă Sf. M Tecla din Sabadell, s-au implicat activ la manifestarea de sâmbătă, 2 septembrie, împreună cu numeroși membri ai comunității de limbă română din Barcelona.

Manifestarea dedicată Zilei Limbii Române marchează debutul anului cultural 2017-2018 în diaspora din Barcelona, un sezon care se anunță bogat în acțiuni asociative, dată fiind particularitatea anului 2018, Anul Centenarului.

Centrul Cultural ROBARNA începe colaborarea cu proiectul „Cartea – o ușă
deshisă către viitor”

Ziua Limbii Române de anul acesta a însemnat pentru Centrul Cultural ROBARNA din Barcelona și asocierea la proiectul „Cartea – o ușă deshisă către viitor” inițiat de Doina Mustățea în urmă cu 13 ani și căruia i s-a alăturat un grup de scriitori români din Italia. Din donațiile românilor cu suflet din diaspora, sunt ajutați copii și bătrâni defavorizați din România.

preot

Cărțile, pe care un numar de scriitori români le pun la dispoziția cititorilor cu un preț voluntar (fiecare dă cât consideră pentru cartea pe care o cumpară) banii obținuți fiind destinați acțiunilor umanitare, le găsiți la librăria PUNCT (prima librărie românească fizică din diaspora) din Barcelona care rezervă începând de astăzi „RAFTUL SOLIDAR” la care suntem invitați să achiziționăm titlurile de carte.

Membrii cenaclului literar românesc de la Roma, ziarul Emigrantul, Romit tv, radio Colors, Ziarul de Vrancea, scriitoarea Liliana Nechita și scriitorul Adrian Melicovici au devenit parte activă a proiectului „Cartea– o ușă deshisă către viitor” la care s-au alăturat Editura Minela și Editura Diaspora.

Adunarea a trezit un interes care ne-a surprins plăcut. Intenția Centrului Cultural Robarna este de a oferi locul, spațiul necesar manifestărilor comunitare, de a facilita interacțiunea membrilor comunității, de a „dezlega limbile”. Principalul obiectiv al acțiunilor.

Centrului Cultural RoBarna este acela de a da ocazia oricăruia dintre cei care trăim în Barcelona de a ne cunoaște, prima condiție pentru a putea spera la o comunitate. Iar pentru îndeplinirea acestui obiectiv vă invităm să acceptați invitația de va alătura acțiunilor Centrului Cultural Robarna.

„Oamenii ăștia de la revista RoBarna sunt peste măsură de încăpățânați,
dacă își propun să facă ceva apăi să stiți că acel lucru se va întâmpla” –Elena Nazarova, EștiMoldova, Barcelona.

Citiți materialul complet și alte materiale interesante pe EMIGRANTUL.IT

rob

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.