Funeraliile fostului suveran Mihai I- urmărite pe un ecran în fața Palatului Regal

701224-cqpBWuEVbh5WDQZMA9jI5OYthlridAKM

Cei care nu au posibilitatea să ajungă la Curtea de Argeș pentru funeraliile Regelui Mihai, au varianta de a veni în centrul Bucureștiului, acolo unde ceremonia va fi transmisă în direct pe un ecran montat în fața Palatului Regal.

La Curtea de Argeș, slujba de înmormântare va începe, la ora 18:45, în Noua Catedrală. Ceremonia va fi privată, iar publicul va avea acces doar în fața porții de intrare, în parcul Arhiepiscopiei Argeș.

Important de știut este că în fața Palatului Regal va fi montat un ecran, unde sâmbătă vor fi proiectate imagini de la înmormântarea Regelui Mihai.

Sâmbătă, 16 decembrie, la ora 10:55, sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi așezat pe un catafalc în Piața Palatului Regal. Acolo va avea loc o sucrtă ceremonie religioasă și militară, iar accesul publicului în Piața Palatului Regal este liber.

La ora 11:25, cortegiul funerar va pleca, cu vitează redusă, pe traseul Palatului Regal – Calea Victoriei – Piața Unirii – Intrarea pe Dealul Mitropoliei.

Oamenii pot merge, alături de cortegiul funerar, pe traseul indicat, până la Catedrala Patriarhală, însă nu pot participa la slujba de înmormântare, care va avea loc de la ora 12:30.

După slujbă, de la ora 14:00, cortegiul funerar va pleca spre Curtea de Argeș, cu un tren ce va pleca din Gara Regală Băneasa. Oamenii pot merge alături de cortegiul funerar numai până la Gara Regală Băneasa.

Sursa: Romanialibera.ro

Reclame