Tinerii români pleacă cu 20% mai mulți la studii în Occident. „Societatea e coruptă, nu ne mai regăsim locul meritat în România”

2-absolventi-mfax

Numărul tinerilor români care merg în Occident pentru a urma o facultate a crescut cu 20% anul trecut în raport cu 2016. În acelaşi interval de timp, numărul celor au plecat în străinătate pentru a face liceul a crescut cu 15%, potrivit unui studiu recent studiu realizat de Integral Edu.

„Primul argument al celor care pleacă la studii în străinătate este că vor să se dezvolte într-o lume mai bună. Apoi, aceştia urmează un obiectiv pe care statele europene vor să îl dezvolte şi-anume multiculturalismul. Aşa se explică faptul că, anul trecut, a crescut cu 20% numărul tinerilor români care au ales să plece la studii în străinătate, fiind înregistraţi peste 6.000 de studenţi care au ales astfel de sisteme de învăţământ superior. Iar, dacă vorbim strict de Marea Britanie, Brexit-ul nu a micşorat numărul de candidaţi români acceptaţi anul trecut la studii. Din contră, numărul aplicanţilor a crescut cu 12%, aceasta rămânând destinaţia numărul 1 pentru studii în afară”, a explicat managerul departamentului „Universităţi în Străinătate“ din cadrul Integral Edu, Ana Maria Papp. Este o societate care funcţionează anormal, coruptă, în care tinerii cu potenţial şi dorinţă de muncă nu îşi găsesc locul meritat.

La rândul său, specialistul în Educaţie Marian Staş avertizează că cei care pleacă din ţară sunt elitele.  De aceea ne pleacă aceşti oameni care ar putea să dea ţara asta pe brazdă: vor să îşi dezvolte competenţele într-un mediu cu facilităţi moderne, cât şi siguranţa unui loc de muncă bine plătit“, a explicat Staş.

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.