Uite câte pot face „badantele” într-o oră, nu o zi

femeile-din-romania-mandria-frumuse-ii-suflete-ti_495341
Româncele sunt „periculos de inteligente”

Frumoase, puternice, ambiţioase şi mereu gata de treabă ori de ce nu, de relaxare pe banii lor nu ai statului. Cam aşa am putea propune o primă definiţie. Nici nu ne ajunge un simplu articol ca să spunem câte pot face badantele sau româncele de pretutindeni într-o singură oră şi nu mai vorbim de ce pot face în 24 de ore. Eu le-aş numi frumoasele de pretutindeni. Aşa că le lăsăm pe ele dacă vor citi acest articol să completeze prin comentarii propriile lor poveşti sau lucruri pentru care îşi fac timp în doar 60 de minute.

Româncele din Italia sauDiaspora în general au fost multe dintre ele doamne respectabile în România, unele profesoare, inginere, etc iar foarte multe au fost femei simple dar frumoase prin tot ce fac ele, indiferent de vârstă sau studii.

Româncele din străinătate au aceleaşi calităţi, poveştile le seamănă deseori, ca să nu ne referim doar la cele din „cizmă”. Capacitate maximă de adaptare, reacţie, răbdare şi succes în viaţă, mai devreme sau mai târziu aşa că bravo lor!

Ca să citez pe cineva, româncele sunt „periculos de inteligente”. Au muncit şi încă muncesc prin ţări străine. Cele mai tinere, chiar au reuşit să îşi pregătească o viaţă fără lipsuri. Mereu au iniţiativă. Cele mature sau mai în vârstă, de asemenea au făcut faţă cu brio capitalismului şi rigorilor străinătăţii. Şi unele şi altele, au ceva în comun: Frumuseţea sufletească şi faptul că nu se duc la stat să ceară ajutoare, nu e ca în România unde încă se aşteaptă de la partid pomenile ruşinii care oricum ajung doar pentru o scurtă perioadă. Nici vorbă! „Badantele” şi mai toate româncele care îngrijesc familii în alte ţări decât România, îşi iau salariul binemeritat şi se duc singure să îşi cumpere ce doresc, îşi cumpără cu răsplata muncii, sacrificiilor, lucruri de calitate şi mai trimit şi în ţară ce pot şi când pot câte ceva. Nu se umilesc aşteptând la poarta altuia să le dea.

Într-o singură oră, o „badantă” poate primi un telefon din ţară sau de la vreo amică cunoscută, în aceeaşi oră pregăteşte ce trebuie pentru cei de care are grijă, poate iese şi din casă să cumpere ceva necesar ba mai se şi menţine aranjată căci n-ai să vezi niciodată româncă neîngrijită sau cu hainele rupte ori murdare. În aceeaşi oră se şi gândeşte la ce mai e nevoie şi totodată trece imediat la acţiune. Poate e bătrânul sau bătrânica bolnavă, o îngrijeşte, poate în acelaşi timp stă cu telefonul lipit de ureche vorbind neapărat cu cine e nevoie, nimic nu-i scapă. Poate în acelaşi interval trebuie să alerge la poştă sau cine ştie unde să plătească sau să trimită ceva.

Aşa că hai să ne gândim câte lucruri utile poate face o româncă în 24 de ore! Imposibil de contabilizat doar aici, în aceste câteva rânduri! „Badantele” nu sunt victimele vieţii decât pentru necunoscători. Ele ştiu cum arată o autostradă, îşi pot permite dacă vor neapărat un concediu ori să meargă într-un loc frumos, au văzut lumea şi au înfrumuseţat-o prin ele însele.

Bineînţeles că există şi exemple negative sau situaţii în care româncele nu au avut noroc ori au dat de cine ştie ce neoameni, naivi sau rasişti. Dar în general, româncele au dus steagul mai departe şi vorba unui grup de pe Facebook, pentru ele mereu e „Sus drapelul” ori cunosc pilduitor de bine cum e „Viaţa de badantă”.

Ce carte groasă ar ieşi cu tot ce se poate scrie despre badante şi frumos dar ce carte şi mai groasă ar ieşi dacă le-ai asculta pe toate ce au de spus, mii şi mii de pagini de la tot atâtea românce.

În concluzie, că scuza că nu putem să scriem mai mult acum, le invităm pe frumoasele românce, inclusiv „badantele” să adauge ele ce au de spus şi le mulţumim pentru ajutor. Poate că cine ştie, într-o zi, poveştile lor de viaţă, vor fi tipărite în cel mai frumos „Jurnal al badantelor”.

3 gânduri despre „Uite câte pot face „badantele” într-o oră, nu o zi”

 1. Norocul meu a fost ca nu am lucrat ca badante de 18 ani de cand sunt la Roma.Am lucrat in restaurant ca bucataria,la ore in case destul de mari si persoane importante….am fost respectati ,daca nu m am facut respectata.Acum de un an lucrez ca badante…intr adevar suntem destepte, elegante aproape ca Napoleon Bonaparte..dar eu as face statui la aceste femei …privato de norocoasa ai fi, sa stai 24 di 24 de ore in casa nu este usor…Va multumesc.O zi binecuvantata!!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Norocul meu a fost ca nu am lucrat ca badante de 18 ani de cand sunt la Roma.Am lucrat in restaurant ca bucataria,la ore in case destul de mari si persoane importante….am fost respectati ,daca nu m am facut respectata.Acum de un an lucrez ca badante…intr adevar suntem destepte, elegante aproape ca Napoleon Bonaparte..dar eu as face statui la aceste femei …privato de norocoasa ai fi, sa stai 24 di 24 de ore in casa nu este usor…Va multumesc.O zi binecuvantata!!

  Apreciază

 3. Este adevarat, de cele mai multe ori incercam sa uitam ce-am fost acasa in Romania, cum se spune, am fost cal si am ajuns asin, dar sa stiti ca acum ma simt cu mult mai utila, viata mea are un sens. Am ajuns badanta dintr-o intamplare si „meseria” nu s-a mai deslipit de mine …, ingrijesc persoane in stadiu terminal, cu alte cuvinte ii duc pe ultimul drum cu demnitate si seninatate. Bolile de care sufera pacientii mei sunt incurabile, ei stiu ca sunt pe moarte si eu stiu ca ei se apropei de sfarsit, si atunci intre noi se creaza o legatura indestructibila, ne intelegem din priviri (cei mai multi dintre ei pierd uzul cuvantului). As vrea sa impartasesc ceva ce cred ca multe dintre colegele mele (badante) au trait pe propria piele. Eu am ajuns dependenta de privirea bolnavilor mei, am ajuns dependenta de dragostea lor inconditionata, dragoste in care nu exista minciuna, falsitate, interese, am ajuns dependenta de acel „multumesc” spus cu ochii, intr-un cuvant ceea ce primesc eu de la bolnavii mei din punct de vedere emotional, nu poate fi rasplatit cu bani si asta ma face sa ma simt importanta si stiu ca viata mea a prins un sens minunat. E dur cand te judeca atata lume, dar numai cine a incercat adevarata meserie de badanta, stie ce spun acum.
  Va multumesc pentru oportunitatea oferita de a spune si scrie despre noi.
  Cu muulta consideratie, Lilli

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.