Uite câte pot face „badantele” într-o oră, nu o zi

femeile-din-romania-mandria-frumuse-ii-suflete-ti_495341

Româncele sunt „periculos de inteligente”

Frumoase, puternice, ambiţioase şi mereu gata de treabă ori de ce nu, de relaxare pe banii lor nu ai statului. Cam aşa am putea propune o primă definiţie. Nici nu ne ajunge un simplu articol ca să spunem câte pot face badantele sau româncele de pretutindeni într-o singură oră şi nu mai vorbim de ce pot face în 24 de ore. Eu le-aş numi frumoasele de pretutindeni. Aşa că le lăsăm pe ele dacă vor citi acest articol să completeze prin comentarii propriile lor poveşti sau lucruri pentru care îşi fac timp în doar 60 de minute.

Româncele din Italia sauDiaspora în general au fost multe dintre ele doamne respectabile în România, unele profesoare, inginere, etc iar foarte multe au fost femei simple dar frumoase prin tot ce fac ele, indiferent de vârstă sau studii.

Româncele din străinătate au aceleaşi calităţi, poveştile le seamănă deseori, ca să nu ne referim doar la cele din „cizmă”. Capacitate maximă de adaptare, reacţie, răbdare şi succes în viaţă, mai devreme sau mai târziu aşa că bravo lor!

Ca să citez pe cineva, româncele sunt „periculos de inteligente”. Au muncit şi încă muncesc prin ţări străine. Cele mai tinere, chiar au reuşit să îşi pregătească o viaţă fără lipsuri. Mereu au iniţiativă. Cele mature sau mai în vârstă, de asemenea au făcut faţă cu brio capitalismului şi rigorilor străinătăţii. Şi unele şi altele, au ceva în comun: Frumuseţea sufletească şi faptul că nu se duc la stat să ceară ajutoare, nu e ca în România unde încă se aşteaptă de la partid pomenile ruşinii care oricum ajung doar pentru o scurtă perioadă. Nici vorbă! „Badantele” şi mai toate româncele care îngrijesc familii în alte ţări decât România, îşi iau salariul binemeritat şi se duc singure să îşi cumpere ce doresc, îşi cumpără cu răsplata muncii, sacrificiilor, lucruri de calitate şi mai trimit şi în ţară ce pot şi când pot câte ceva. Nu se umilesc aşteptând la poarta altuia să le dea.

Într-o singură oră, o „badantă” poate primi un telefon din ţară sau de la vreo amică cunoscută, în aceeaşi oră pregăteşte ce trebuie pentru cei de care are grijă, poate iese şi din casă să cumpere ceva necesar ba mai se şi menţine aranjată căci n-ai să vezi niciodată româncă neîngrijită sau cu hainele rupte ori murdare. În aceeaşi oră se şi gândeşte la ce mai e nevoie şi totodată trece imediat la acţiune. Poate e bătrânul sau bătrânica bolnavă, o îngrijeşte, poate în acelaşi timp stă cu telefonul lipit de ureche vorbind neapărat cu cine e nevoie, nimic nu-i scapă. Poate în acelaşi interval trebuie să alerge la poştă sau cine ştie unde să plătească sau să trimită ceva.

Aşa că hai să ne gândim câte lucruri utile poate face o româncă în 24 de ore! Imposibil de contabilizat doar aici, în aceste câteva rânduri! „Badantele” nu sunt victimele vieţii decât pentru necunoscători. Ele ştiu cum arată o autostradă, îşi pot permite dacă vor neapărat un concediu ori să meargă într-un loc frumos, au văzut lumea şi au înfrumuseţat-o prin ele însele.

Bineînţeles că există şi exemple negative sau situaţii în care româncele nu au avut noroc ori au dat de cine ştie ce neoameni, naivi sau rasişti. Dar în general, româncele au dus steagul mai departe şi vorba unui grup de pe Facebook, pentru ele mereu e „Sus drapelul” ori cunosc pilduitor de bine cum e „Viaţa de badantă”.

Ce carte groasă ar ieşi cu tot ce se poate scrie despre badante şi frumos dar ce carte şi mai groasă ar ieşi dacă le-ai asculta pe toate ce au de spus, mii şi mii de pagini de la tot atâtea românce.

În concluzie, că scuza că nu putem să scriem mai mult acum, le invităm pe frumoasele românce, inclusiv „badantele” să adauge ele ce au de spus şi le mulţumim pentru ajutor. Poate că cine ştie, într-o zi, poveştile lor de viaţă, vor fi tipărite în cel mai frumos „Jurnal al badantelor”.

Reclame