Eurobarometru: Românii ar fi cei mai triști oameni din Uniunea Europeană!

image-2018-04-23-22410307-46-romanii-ultimii-harta-fericirii

Românii par a fi cei mai triști cetățeni din Uniunea Europeană, problemele personale de sănătate, dar și inegalitatea și injustiția din societatea românească fiind resimțite de către populația României, relevă un sondaj Eurobarometru publicat, luni, de Comisia Europeană.

Sondajul realizat în decembrie 2017 arată că, dintre cetățenii tuturor celor 28 de state ale Uniunii Europene, românii sunt în cel mai mic procent fericiți. 

Referitor la afirmația „în general, mă consider o persoană fericită” doar 13% dintre respondenții din România au spus că sunt „puternic de acord”, cel mai mic procent din UE. 46% dintre români au răspuns că sunt ”de acord”, 11% au spus că nu sunt de acord, 2% au afirmat că sunt într-un „puternic dezacord”, iar 28%, „nici de acord nici în dezacord”.

La polul opus sunt irlandezii: 52% au spus că sunt „puternic de acord” cu afirmația că ei sunt fericiți, iar 45% au răspuns că sunt ”de acord” că sunt fericiți.

Revenind la români, noi nu credem că suntem niște persoane sănătoase, dacă ar fi să ne luăm după rezultatul sondajului european. Doar 17% dintre românii chestionați au spus că sunt „puternic de acord” cu afirmația că starea lor de sănătate este bună, românii ocupând penultimul loc în UE la acest capitol, înaintea letonilor (14%). De asemenea, 40% dintre români sunt „de acord” că au o sănătate bună. În schimb, 15% dintre români nu sunt de acord că ar avea o sănătate bună, iar 3% sunt într-un „puternic dezacord” cu afirmația că ei ar fi într-o stare bună de sănătate.

Altfel, românii nu se plâng prea mult de probleme personale. De exemplu, 13% dintre respondenții din România au spus că locuiesc într-un cartier în totalitate bogat, iar 69% și-au caracterizat cartierul drept ”mediu”. Astfel, percepția pozitivă a românilor pentru cartierele lor este imediat sub media UE, dar deasupra locuitorilor din țări bogate, ca Austria, Germania sau Spania.

De asemenea, românii au o percepție a injustiției din societatea românească, însă aceasta nu este cea mai puternică din Uniunea Europeană.

Citiți materialul complet AICI

Un gând despre „Eurobarometru: Românii ar fi cei mai triști oameni din Uniunea Europeană!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.