Eveniment-spectacol pentru centenar la Bruxelles! Printre invitații speciali, Alexandru Jula (Ultimul romantic) și Mariana Preda, o regină a naiului

bozar 9 iunie

Vorbim despre un un spectacol organizat de Grupul Folcloric „Floare de Colț” și Elena Holban, având că invitați artiști ce au scris și vor scrie legendă în muzica românească. Evenimentul va avea loc la Bruxelles, în data de 9 iunie (Vezi informațiile complete de pe foto alăturat). Astfel, România sărbătorește cei 100 de ani de la Marea Unire la Palatul Artelor Frumoase din capitala belgiană. Se anunță un spectacol amplu, care va avea o durată de cel puțin trei ore, începând cu orele 19.  Revista digitală ROMÂNIA TA DIASPORA secondată de presadiasporei.com, este partener media al evenimentului.

Titus Andrei: „Jula este ultimul mare romantic în muzica noastră”. „Este un fenomen și ca popularitate și în ceea ce privește carieră lui de peste cinci decenii.”

De la 1 octombrie 1954 a intrat în echipa Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galați, secția „estradă”. Acolo a debutat în spectacolul „Sugestii și reclamații” cu piesele „E toamnă iar” și „Povestea cu Ileana Cosânzeana”.

A colaborat apoi cu Teatrul „Constantin Tănase” din București și Teatrul „Fantasio” din Constanța, reușind să realizeze sute de reprezentații.

Primul single (realizat în 1966 impreună cu Ionel Miron) este urmat de alte 4 apariții personale, dintre care discul editat în 1968 înregistrează vânzări considerabile (conține piesele „Soția prietenului meu”, „Floare albă din Pireu” și cover-uri).

De-a lungul timpului a participat la festivaluri naționale și internaționale unde a câștigat mai multe premii: la Concursul de creație și Interpretare „Melodii ’79”, la Festivalul de la Berlin, apoi în Poznan, Polonia, Festivalul de muzică usoară de la Mamaia. În anul 1998, la Constanța primește Diploma de Excelentă la Festivalul Național al Teatrelor de Revistă, în anul 2000 obține Premiul Național de Revistă. În 2002 primește Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare Românești „O zi printre stele” a Ministerului Culturii și Cultelor. Tot în anul 2002 este desemnat Cetățean de Onoare al municipiului Galați.

După 2000 este prezentatorul emisiunii „Jula și prietenii”, difuzată la TV Galați, unde sunt prezenți invitați de seamă din lumea muzicii ușoare și populare.

Într-o carieră de peste cinci decenii, Alexandru Jula a lansat sute de cântece, de cele mai diverse genuri: muzică din repertoriul internațional, dar și muzică etno, cântece de petrecere, romanțe și muzică pentru copii.

CD-ul de colecție cuprinde cele mai cunoscute și iubite piese ale lui Alexandru Jula, printre care „Să nu spui iubirii adio nicicând”, „Când liliacul va-nflori din nou”, „Glasul tău, numele tău”, „Te știu de când e lumea”, „Vorbește-mi de iubire”, „Viața e un cântec”, „Alergând după o stea”, „Tributul iubirii”, „Soția prietenului meu”, „Spune-mi ce vrei”, „Mi-ai adus iar primăvara” etc
Mariana Preda este un muzician român stabilit în Amsterdam, Olanda. Pană în prezent, a lansat trei albume muzicale, „Luna”, „Sunrise” și”Untold Stories”, cu eticheta discografica MAP din Milano, Italia. Mariana a câștigat numeroase premii muzicale printre care se numără și Maria Tănase, Festivalul de Muzică Mamaia și primul loc la „Panfluit Concourse” din Olanda. Educația sa a fost îmbogățită de oameni de renume, precum Georghe Zamfir și Damian Drăghici.

În anul 2016, Mariana a primit un premiu special la Palatul Parlamentului din București, o recunoaștere care îi răsplăteste activitatea de promovare a naiului și culturii românești în întreaga lume.

A susținut multe recitaluri și concerte în mai multe orașe din întreagă lume, cum ar fi București, Cluj, Milano, Romă, Amsterdam, Bruxelles, Londra, Havană, New York, Chicago, iar recent a susținut un concert pentru comunitatea romanească din California, SUA.

În mai 2018 Mariana a absolvit Conservatorul din Amsterdam pe nai clasic, sub îndrumarea profesorului olandez Mathijs Koene.

Reclame

Câteodată, unii dintre vizitatorii tăi pot vedea un anunț publicitar aici

Reclame