Incendii devastatoare în Grecia, zeci de morți, sute de răniți

image-2018-07-24-22582786-41-peste-50-oameni-ucisi-flacari-grecia
Surse foto: Twitter

Cel puțin 60 de persoane au murit și peste 170 sunt rănite după ce două incendii de pădure au scăpat de sub control în apropierea Atenei. Autoritățile au cerut luni oamenilor să-și părăsească locuințele după ce vântul puternic a întețit cele mai grave incendii din ultimul deceniu. 

Acestea au avut loc în două zone din apropierea capitalei grecești, distrugând numeroase proprietăți și obligând autoritățile să închidă principala autostradă ce merge spre vest, spre Corint.

Ministrul grec de interne, Panos Skourletis, a declarat la Sky News că incendiile sunt o ”tragedie națională” și ”un dezastru de dimensiuni biblice, cu pierderi de vieți omenești”.
Potrivit ultimelor informații, peste 60 de oameni au decedat. ”Numărul morților crește. Deja a depășit 60”, a spus primarul din Rafina, Evangelos Bournous.

 

 

Di2qaYRX0AAQXp5
Sursa foto:  Mărturii din infernul din Grecia. „Un salvator a văzut ceva șocant: 26 de persoane au murit imbrățișate pe câmp, la 30 metri de plajă. Acești oameni și copii lor nu s-au salvat la timp” Grecia va primi ajutor după ce a invocat acordul de protecție civilă. O aeronavă militară aduce 60 de pompieri din Cipru, iar Spania a trimis două avioane de stins incendii. 

Garda de Coastă și alte vase au salvat 696 de oameni care fugiseră de flăcări pe plaje. Alte 19 persoane au fost salvate din apele mării.
La nivelul ambasadei României din Atena, nu au fost primite deocamdată solicitări de asistență consulară, precizează Ministerul Afacerilor Externe. Grecia a declarat stare de urgență.

Mai multe imagini foto și video pe sursa Hotnews

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.