Noi informații: Tragedia de la Genova, români printre morți. Ce altă autostradă din Italia prezintă semne îngrijorătoare

g3

În ziua de 14 august, un viaduct al Austostrăzii 10 din Genova s-a prăbușit de la 45 metri înălțime. Au fost imagini, preluate inclusiv video, de apocalipsă sau dintr-un film thriller. Ploua intens și pe bucățile prăbușite din autostradă se aflau nu mai puțin de 35 de autovehicule. Ministerul Afacerilor Externe Român a confirmat astăzi găsirea unui alt cetățean român mort, al doilea. Bilanțul actualizat la ora 13.00 era de 39 de victime decedate din care 3 copii, 16 răniți, 9 dintre ei în stare foarte gravă și nenumărați dispăruți. Din păcate, șansele ca numărul victimelor să crească este destul de mare.

Autoritățile italiene au intervenit în forță, pentru salvarea și îndepărtarea ruinelor. Ochii întregii lumi vede un fel de apocalipsă, neanunțată de nimeni și de nimic. Matteo Salvini, ministrul de interne, a declarat că vinovații trebuie găsiți și pedepsiți de la primul până la ultimul. Salvini: „Acea autostradă era sub controlul unei companii private care câștiga miliarde de euro”. Luigi Di Maio, ministrul dezvoltării economice și vicepremier al actualului guvern italian, a declarat că până în aceste momente au fost date amenzi în valoare de cel puțin 150 milioane de euro, celor considerați vinovați, informează Rai News 24, citat de Presa Diasporei.  Di Maio a mai spus că vor fi reziliate contractele de concesionare tuturor companiilor vinovate de tratarea cu nepăsare a mentenanței autostrăzii.

Președintele republicii italiene, Sergio Mattarella ca și Papa Fracesco au luat atitudine, deplângând pe cei dispăruți, afectați și familiile acestora.

Mărturiile supraviețuitorilor sunt cutremurătoare, lupta celor de la Protecția Civilă și a personalului medical pentru găsirea și salvarea de vieți omenești durează de zeci de ore, astă-noapte s-a lucrat non-stop. Echipele de salvare lucrează în orice condiții la fața locului.

Sunt în pericol de prăbușire din moment în moment bucățile de autostradă rămase în picioare, fix deasupra unor clădiri, case sau blocuri unde se află mulți localnici. Autoritățile au evacuat deja zeci de familii.

Autostrada 27, pericol maxim

Presa italiană a avertizat încă din 2017 în data de 22 februarie, în zona pilonilor viaductului de lângă orașul Vittorio Veneto. Cotidianul Tribuna di Treviso avertiza cu informații detaliate pericolul iminent. Până acum nu au fost luate măsuri liniștitoare pentru cei care au semnalat problemele. Autostrada 27 este una dintre cele mai traficate din nord-estul Italiei, făcând legătura cu Veneția și în general cu localitățile din mare parte a regiunii Veneto ori Friuli-Venezia Giulia. 

Revenind la drama de la Genova, presa italiană prezintă non-stop informații actualizate despre tot ce s-a întâmplat și situația din acest moment. Sute de familii care au stat sub cerul liber azi-noapte, strigăte disperate ale celor implicați, povești care provoacă groază ale supraviețuitorilor. Viaductul prăbușit a fost construit în anul 1967 dar mentenanța lui a lăsat de dorit, există mii de mărturii ale oamenilor care au trecut pe acolo și au observat starea precară a bucății de autostradă.

Televiziunile italiene mai prezintă intens noi zone unde autostrăzile arată semne îngrijorătoare, semne tratate cu superficialitate de către cei responsabili cu întreținerea lor, mai ales a pilonilor de susținere.

Surse foto: La Stampa

g2genova 1g4

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.