Amenințare cu bombă. Un avion Wizzair a aterizat de urgență pe aeroportul de la Otopeni

61995923

Traficul aerian este parțial afectat, mai ales accesul pasagerilor în zona terminalului aferent. O aeronavă Wizz Air, care zbura pe ruta Kutaisi-Varşovia, a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Otopeni, în urma unei ameninţări cu bombă la bord, informează joi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Potrivit reprezentaţilor CNAB, aeronava a aterizat pe Otopeni la ora 16:20. Cei 173 de pasageri au fost debarcaţi la ora 16:25.

“Procedurile specifice sunt în curs. Pasagerii au fost debarcaţi şi aduşi în zona de îmbarcare a terminalului. Se acţionează în continuare pe procedura specifică pentru astfel de situaţii (procedura e clasificată)”, a precizat CNAB. Ameninţarea cu bombă a fost anunţată telefonic la aeroportul Kutaisi, Georgia, de o femeie. Potrivit BoardingPass, la o oră după aterizarea de urgență, echipele de intervenție verificau bagajele și aeronava.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FBoardingPass.ro%2Fposts%2F2155661881112769&width=500

”Airbusul se află în continuare pe calea de rulare O, în același loc unde s-a oprit imediat după aterizare, și nu într-o zonă izolată așa cum scria presa.

Vă reamintesc că avionul Wizz zbura le ruta Kutaisi – Varșovia și a aterizat de urgență la București în urma unei alerte cu bombă”, potrivit BoardingPass.

”Zborul Wizz Air W6 1576 de la Kutaisi la Varşovia, din 25 octombrie, a fost redirecţionat la Bucureşti din cauza unui apel suspect care a fost recepţionat de Aeroportul din Kutaisi.

Echipajul a acţionat în conformitate cu procedurile de operare, iar aeronava a aterizat fără probleme la Bucureşti.

Toţi pasagerii şi echipajul au fost debarcaţi şi a fost iniţiată verificarea aeronavei şi a bagajelor, aceasta fiind în curs. Siguranţa şi securitatea rămân principalele priorităţi Wizz Air iar compania nu tolerează nicio tentativă de periclitare a acestora. Situaţia este de acum de competenta autorităţilor”, precizează
reprezentanţii companiei WizzAir.

Alte surse: Pro Tv

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.