Furtuni devastatoare acum în zone din Sardinia, Sicilia, Liguria. Cod roșu meteo și alți doi morți doar ieri

45276548_1970975849862493_25250804222918656_n

În nord-est  mii de oameni nu au încă apă potabilă, curent electric, apocalipsa continuă. Oamenii bolnavi nu pot fi transportaţi la spital pentru că ambulanţele nu au pe unde să mai ajungă la ei acasă. Peste 500 000 de copaci mai ales brazi de pe versanţii Dolomiţilor au fost puşi la pământ de vânt.

Vremea rea s-a mutat din Veneto (Unde va continua curând) către zonele sudice, mai ales în insulele Sicilia și Sardinia (Centru-meridional mâine dimineață). Ploi și alunecări de teren de la nord la sud, daune incredibile în urma cărora guvernul italian intenționează să stopeze taxe sau rate bancare ale zonelor afectate.  Pentru Sicilia nord-occidentală alerta are inclusiv riscuri de ordin hidrologic. Deja la Palermo școlile sunt închise iar multe hectare agricole de teren sunt distruse. 

Printre victimele urgiei care nu a trecut încă s-a numărat și o femeie din Germania, lovită în plin de un fuger în zona Carloforte din sud-vestul Sardiniei.  Iar în spitalul din Trento a decedat după 4 zile de suferință un bărbat de 34 de ani, pe nume Denis Magnani, lovit și el tot de un fulger în Val di Non, informează Rai News 24 citat de Presa Diasporei. Starea de alertă continuă în multe zone ale Italiei, lovite puternic de intemperii. Guvernul italian asigură de maxima lui atenție și adoptarea unor măsuri urgente care se impun în sprijinul regiunilor.

Protecția Civilă italiană a emis încă de ieri seară un nou avertisment de condiții meteo neprielnice. Pentru astăzi și mâine se consideră o îmbunătățire a vremii în partea continentală dar înrăutățire accentuată în Sardinia și Sicilia și în unele zone din regiunea Piemont. Spre nord, nivelul fluviului Pò a crescut cu cel puțin 2,5 metri. O alunecare de teren a avut loc în provincia Belluno pe strada regională 203 care leagă Cencenighe de Agordo. Daune de alte sute de milioane de euro au mai fost înregistrate în regiunile Liguria și Friuli Veneția-Giulia.

Până acum au avut loc peste 14 000 de intervenții ale pompierilor dintre care 5000 sunt mobilizați inclusiv pentru asistența de astăzi, la nivel național.

În regiunea Veneto daunele au depăşit nivelul celor de acum 60 de ani şi cam tot atâţia ar fi necesari pentru revenirea la…normalitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.