Alegeri SUA: Democrații la Cameră, republicanii la Senat. Trump exultă

180517152530-02-donald-trump-0517-full-169
Foto CNN: Președintele SUA,  Donald Trump

După un scrutin de o importanță covârșitoare pentru Statele Unite ale Americii, democrații au reușit să câștige majoritatea necesară pentru Camera Reprezentanților. În schimb, la Senat, după o bătălie electorală formidabilă, republicanii izbutesc să păstreze majoritatea. Iar pentru asta Trump, în stilu-i caracteristic, exultă.

Alte informații, G4media.ro:

Partidul Democrat a câștigat Camera Reprezentanților la alegerile din SUA, iar Republicanii au păstrat controlul Senatului, arată BBC și The Guardian, care citează rezultatele exit-poll-urilor.

În câteva dintre alegerile pentru posturi de guvernatori în state-cheie precum Florida, Democrații (Opoziție) au eșuat în crearea ”valului albastru” anti-Trump, mai scriu cele două publicații.

La aflarea rezultatelor, Donald Trump a proclamat într-un tweet ”succesul extraordinar”.

Odată ce Partidul Republican și-a păstrat conducerea Senatului, dispare orice posibilitate de reușită a unei tentative de suspendare a președintelui – variantă cu care au cochetat Democrații.

Votul de marți al americanilor a fost văzut ca un test pentru programul politic al președintelui Donald Trump. Temele predilecte ale campaniei electorale au fost imigrația, sănătatea și educația. Imigrația ilegală este un subiect sensibil, care a reușit să polarizeze societatea americană în ultima vreme, mai ales în contextul declarațiilor recente ale lui Donald Trump privind anularea dreptului la cetățenie al copiilor imigranților ilegali.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.