Analfabeta prim-ministru, manipulată de condamnatul dragnea, „refrene” cu minciuni ordinare versus UE și poporul român. Corina Crețu, colega lor, îi face praf

Dancila-Dragnea-Inquam-Octav-Ganea-640x400
Condamnatul penal liviu dragnea și viorica vasilica dăncilă, analfabeta manipulată să mintă ordinar poporul

Consemnări de Costin Hab

Nu îi interesează democrația. Nu îi interesează raportul MCV sau Rezoluția Consiliului Europei de la Strasbourg. Nu îi interesează de românii din afara țării, nu îi interesează de construcția de autostrăzi, spitale, școli etc cu bani gratis de la UE ci îi interesează îndatorarea  fiecărui român și a urmașilor săi prin atragerea de fonduri plus șpagă prin proiecte de parteneriat-public privat cu firmele de casă, prin licitații deja trucate și ciubucuri deja stabilite. De la UE nu pot fura, de la români ca să facă ceva, da. Dar nici nu fac. Este părerea multor specialiști în diferite domenii unde mahalagiaoca de la Videle nu a excelat niciodată, mai mult, nu are habar de legi și detalii economice.

Mahalagiaoca de la Videle, în fapt manechinul interlopului dragnea zis „livache” sau „flaușatul” și președinte la Psd, cel ajuns în vârful politicii românești, sfidează nu doar bunul simț ci și democrația. Iată declarațiile mahalagiaocei analfabete:

G4media.ro:

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat joi, în debutul ședinței de Guvern, că este dezamăgită de concluziile raportului cu privire la Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) adoptat de Comisia Europeană și a spus că rezoluția adoptată de Parlamentul European cu privire la încălcările statului de drept din România este ”expresia unor interese electorale”.

”Consider rezoluţia PE expresia unor interese electorale ale unor grupuri politice europene. Votul nu a fost pentru România sau pentru dreptate. Mă refer aici la respingerea protocoalelor între servicii secrete şi instituţii din sistemul judiciar. E greu de înţeles punerea la zid a Jandarmeriei române pentru modul identic de intervenţie al jandarmilor din alte state. Cel mai greu de explicat este votul pentru rezoluţie al unor europarlamentari români care va fi aspru sancţionat de către români.

Hotnews.ro:

”Vreau să fac o clarificare având în vedere comentariile iresponsabile din spațiul public. O spun ferm România este pregătită pentru preluarea și exercitarea cu succes a președinției Consiliului UE. Au fost pregătite mecanismele de lucru (..) sunt lucruri foarte bine cunoscute pe plan intern și extern. Avem capacitatea de a dovedi că suntem un stat membru echilibrat și responsabil, indiferent de abordările pur politice dintr-un moment sau altul. Votul de marți din Parlamentul European este un asemenea moment și vă asigur că nu ne vom abate de la obiectivele noastre. (…) Nu s-a votat împotriva guvernului român, rezoluția se referă la România”, a spus ea, acuzând interesele electorale ale grupurilor politice din forul european.”
Pe de altă parte, colega lor de la PSD, comisarul european Corina Crețu, a dat de gol banda infracțională psd că nu a făcut nimic și a mințit. Corina Crețu, declarații la România TV: 
„Aş vrea ca partidele să privească cu înţelepciune şi să nu pună într-o cheie complotistă, că cineva ne vrea răul. Este un rezultat a ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Este greu de luptat cu o imagine deja creată, de aceea eforturile trebuie să fie suplimentate din acest punct de vedere. Sigur că acum intrăm şi într-o perioadă preelectorală legată de alegerile europarlamentare. Sunt cele mai politizate dezbateri în Parlamentul European”, a precizat Corina Creţu. (…) S-a spus că există peste 200 de proiecte depuse la Comisie, unde sunt?”

Declarațiile comisarului european vin în contextul în care lideri ai PSD au criticat raportul MCV și rezoluția Parlamentului European privind statul de drept n România, anunțând chiar că iau în calcul contestarea raportului la Curtea Europeană de Justiție.

„Aș fi înțeles să fiu considerată trădătoare de partid și de țara, dacă am fi avut depuse la Comisia Europeană zeci de proiecte care tergiversau sau pe care le-am fi uitat perioade lungi prin sertare. Repet, din păcate nu mai avem în analiză proiecte majore depuse la Comisie în afara Magistralei de Metro M6, proiect în legătură cu care încă aștept un răspuns la o scrisoare adresată de câteva către Directorul General al DG Regio, Dl Marc Lemaitre, Ministrului Transporturilor, fără de care regulamentele nu îmi permit să adopt o decizie”, a scris comisarul european.

Declarațiile Corinei Crețu vin în contextul în care au existat mai multe reacții și critici din PSD, precum și din partea Guvernului, respectiv a lui Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă. Acesta a spus că că e mai avantajos ca unele proiecte să fie făcute în parteneriat-public privat în România, în condițiile în care, potrivit BEI, studiile de fezabilitate pentru spitalele regionale ar valora 120 milioane de euro.

Comisarul european a declarat luni, la București, că nu denigrează Guvernul atunci când spune că este responsabil 100% pentru problemele în atragerea fondurilor europene, ci este datoria sa să spună „lucrurilor pe nume”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.