La 78 de ani, 600 de kilometri în cârjă pentru Centenar. Ar urma să ajungă pe 1 decembrie la Alba Iulia

margineanu
Mărgineanu. Foto: libertatea.ro

Cu puține săptămâni în urmă, Libertatea informa că un bătrân care a împlinit 78 de ani la sfârșitul lunii octombrie, va pleca 600 de kilometri pe jos, din Basarabia spre Alba Iulia, în cârjă.

Este un fost politician din Republica Moldova, membru în primul parlament de la Chișinău, care ar fi plecat pe 1 noiembrie într-o călătorie de 600 de kilometri pe jos, de la Bălți la Alba Iulia, pentru a cinsti Centenarul Marii Uniri.
Citeşte întreaga ştire:La 78 de ani va merge o lună pe jos pentru a cinsti Centenarul României Mari! A pregătit acest maraton de 25 de ani! 

Pleacă la drum cu o „cârjă bună și frumoasă” 

Potrivit sursei, acesta ar fi urmat să înceapă marea sa călătorie pe data de 1 noiembrie, așadar acum s-ar afla deja pe drum. Ideea acestei drumeții s-a născut în anul 1993, când a participat la Alba Iulia, împreună cu o delegație de deputați din primul Parlament, la aniversarea a 75 de ani de la Marea Unire, mărturisește într-un interviu pentru Radio Chișinău, Ion Mărgineanu.

Deja suntem în 20 noiembrie și așteptăm noi vești despre curajosul călător:

„Iată ce spunea temerarul înainte de expediția în cinstea Centenarului:„Cinci perechi de încălțăminte” „Acesta este aportul meu la sărbătorirea Centenarului Unirii. În al doilea rând, sunt născut în județul Bălți care a dat start Unirii. Și mă doare faptul că bălțenii s-au cam rupt astăzi de la această idee, deși mai sunt mulți patrioți și îmi doresc să promovez această sințire a lor prin ceea ce pot eu. Ce să fac altceva? Eu sunt pensionar. Ar trebui să merg și să dorm. Mai bine îmi trăiesc viața activ. Vinul, cartea și vioara cu cât sunt mai vechi, cu atât e mai bine. Cu acest gând mă pornesc spre România: să duc mesajul basarabenilor că noi suntem pentru Unire. Nu rușii sunt stăpâni în țara asta, ci noi, și în suflet rămâne de secole tendința spre Unire. Chiar dacă unii nu înțeleg încă acest lucru ei păstrează în ei această idee a unității neamului. Cinci perechi de încălțăminte, hainele de ploaie și de frig mi le vor aduce copiii din urmă. Eu în schimb o să îmi iau o cârjă bună și frumoasă. Goethe când trecea dintr-un oraș german în altul, când Germania era împărțită în landuri, și când trecea frontiera așa cum trecem noi astăzi din R. Moldova spre România, vameșii îl întrebau: «Dumneata treci atât de des pe aici, cum se întâmplă că nu ai niciodată nimic de contrabandă?». Iar Goethe răspundea că toată contrabanda sa era în cap, era mintea sa luminată. Așa și eu. Voi trece în România cu gândurile frumoase despre Țara mea, care mă vor însoți și mă însoțesc mereu.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.