Bulgaria poate intra în spațiul Schengen la 1 ianuarie 2019. România mai așteaptă, din cauza corupției

image-2015-12-3-20640702-41-spatiul-schengen
Foto: Hotnews.ro

Libera circulație în spațiul Uniunii Europene, la nivel Schengen, scutește cetățenii țărilor membre de controale la frontiere, mai simplu spus, intri dintr-o țară în alta cu mașina ori pe jos fără opreliști, prezentare de acte și așa mai departe. Nu va fi și cazul României, din păcate. Evident, există controale de rutină la primele opriri prin sondaj. La fel și în aeroporturi, românii vor continua să stea la control pentru prezentarea actelor după ce debarcă. Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European pentru preşedinţia Comisiei Europene, spune că Bulgaria, țara vecină de la sudul Dunării, va intra în acest spațiu începând cu 1 ianuarie 2019, scrie Hotnews care a citat Digi24.ro.

Hotnews:

Manfred Weber a făcut această declarație la o întâlnire avută, la Bruxelles, cu vicepreședintele partidului de guvernământ GERB, Țvetan Țvetanov.
Declarația vine în contextul în care Bulgaria a beneficiat de un raport MCV pozitiv din partea Comisiei Europene, în timp ce România s-a confruntat cu cele mai dure critici de la aderarea în 2006, din cauza schimbărilor privind legile justiției, oficialii de la Bruxelles avertizând asupra pașilor înapoi făcuți de București în privința luptei anticorupție.
Astfel, aderarea României în spațiul Schengen pare a fi blocată pentru moment. Premierul Olandei, Mark Rutte, declara recent că ”pentru a adera la spațiul Schengen, România și Bulgaria trebuie să îndeplinească anumite condiții definite în MCV, iar corupția e una dintre cele mai importante”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.