Ministrul finanțelor jignește grav românii care i-au cerut demisia. Le dorește indirect „plăcuța suedeză”. Vroia limitarea dreptului la muncă în străinătate

orlando_teodorovici
Orlando Teodorovici, ministrul miștocar al guvernului Psd-Alde

În urmă cu puțin timp, ministrul finanțelor din România, Orlando Teodorovici, a avut un limbaj demn de un om needucat, care nu știe să respecte voința sau nemulțumirea a milioane de români. El a recunoscut cu jumătate de gură că exprimarea sa privind limitarea dreptului la muncă în străinătate a fost una nefericită. Apoi și-a dat în petec, adresându-se prin intermediul presei, românilor din online care l-au taxat dur: „Le doresc și eu lor, ce îmi doresc ei mie. Pentru ce să îmi dau demisia?”, a mai spus ministrul guvernului Psd-Alde. Practic, ministrul, în stil golănesc dar protejat de o exprimare printre cuvinte, a trimis contestatarilor o „plăcuță suedeză”.

În urmă cu câteva zeci de ore, acesta propunea limitarea dreptului la muncă până la maxim 5 ani în străinătate. Mai mult, el a făcut propunerea și la Bruxelles, către UE, unde s-a confruntat cu o reacție adversă din partea oficialilor europeni. Comisia Europeană, a venit cu precizări care au desființat intențiile ministrului, precizând că dreptul la muncă pe termen nelimitat al cetățenilor europeni este unul care stat la baza Uniunii.

Rețelele de socializare au luat foc după propunerea lui Teodorovici de a se limita dreptul la muncă în străinătate pentru cetățenii români. Mulți dintre ei sunt deja stabiliți peste granițe, cu familii, copii, ba și-au cumpărat și case, au împrumuturi de returnat la bănci. Ori dl. ministru nu a propus nimic altceva decât un tip de legare de glie și obligarea oamenilor să își distrugă viețile abia refăcute într-o țară străină.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.