Tentativă de lovitură de stat în România a Psd-Alde-Udmr! Reacția președintelui Klaus Iohannis

image-2018-07-24-22582572-41-tudorel-toader

Astăzi, ministrul justiției, Tudorel Toader, a emis ordonanțe de urgență pentru preluarea atribuțiilor DNA de către plenul CSM, condus de Lia Savonea, o apropiată a infractorului liviu dragnea (scriem dinadins numele cu literă mică). tudorel toader a schimbat prin ordonanțe de urgență legile justiției, emise tot de el. În fapt, justiția este pusă la dispoziția infractorilor care au vandalizat țara sau a celor care au procese în curs. Tudorel Toader pune prin ordonanțe de urgență deciziile la picioarele infractorilor Darius Vâlcov, Liviu Dragnea, Adrian Severin etc, toți dovediți și condamnați, definitiv sau în primă instanță ori cu alte procese pe rol.

Invitat la o emisiune televizată, profesorul Bolțun, fost consilier prezidențial pe vremea lui Iliescu, a afirmat în emisiunea Jocuri de Putere că aceasta este o lovitură de stat. Fostul președinte al Curții Constituționale din România, Zegrean,  a declarat că acesta nu mai e stat de drept, referindu-se la amestecul guvernului în justiție. Președintele României, Klaus Iohannis, a reacționat imediat pe Facebook, cu un mesaj pentru toți românii: „PSD a acționat astăzi din nou împotriva Justiției și a statului de drept, împotriva României și a cetățenilor. Guvernul PSD vrea să creeze prin ordonanțe de urgență un statut special pentru cei care au probleme în justiție. Și românii, și liderii europeni știu că nu există nicio altă justificare pentru obsesia de a slăbi până la ineficiență justiția din România, în afară de interesele personale. România nu poate fi pusă la dispoziția celor care vor să instaureze controlul politic asupra justiției.”

Procurorii au reacționat și ei imediat. Filosoful de 102 ani, dl.Șova, a ieșit aproape singur în Piața Victoriei alături de actrița Oana Pellea, împreună cu câțiva protestatari. Deocamdată.

Practic, ministrul justiției pune la pământ justiția și la îndemâna infractorilor care guvernează astăzi România. Iată informația:

Hotnews.ro: Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat marți că Guvernul a adoptat două ordonanțe de urgență – una dintre ele vizează desemnarea candidaților României pentru funcția de procuror european, iar cea de a doua modifică toate cele trei legi ale justiției, modificate deja anul trecut de către PSD-ALDE, precum și unele regulamente pentru admiterea la Institutul Național al Magistraturii (INM). Una dintre cele mai importante modificări este că la funcțiile de conducere din parchete, începând cu funcția de procuror general, pot candida și judecători care au fost procurori, iar avizul nu va mai fi dat de Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cum se întâmplă acum, ci de către plenul CSM.
Ultima oră: Protestatari bătuți în dubă de jandarmi, Moroșanu și Dide.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.