Kovesi, posibil procuror-șef UE, pilula amăruie pentru infractori. Un editorial de-a valma, așa cum au făcut țara și legile în ultimii ani

laura-codruta-kovesi-2-e1519827779415

Nu există nicio scuză pentru cineva care fură, minte, manipulează și se îmbogățește nejustificat. Habarnismul are și el efectele lui: Dă voturi infractorilor, le ia banii și afundă țara în subdezvoltare. Paradoxal, nu e întotdeauna vina lor. Unii se încred în promisiuni nesustenabile, mai cu seamă cei care sunt limitați cultural și mental. WC-ul din curte e averea lor ca și sărăcia, nevoile și neamul. Patrioți de mici cu muștar ocazional, ei nu își vând țara. Ei sunt suverani. Pe mocirla de pe drumurile desfundate, pe gropile din asfaltul prost așternut, pe șpaga cu care intri pe orice poartă ori deschizi mai toate ușile. A putut vreodată condamnatul penal pentru fraudă electorală, Liviu Nicolae Dragnea, să își justifice averea? Nu. A putut vreodată Avocatul Poporului să explice de ce s-a autosesizat doar în favoarea infractorilor? A putut vreodată Viorica Vasilica Dăncilă să țină un discurs propriu, elaborat și fără atacuri asupra limbii române? Nu. În acest tablou sumar, s-a întâmplat ceva grav pentru țară: De peste 2 ani, majoritatea parlamentară Psd-Alde-Udmr, s-a preocupat doar de schimbarea, mutilarea, strâmbarea și zăpăcirea legilor justiției. Ori ale economiei.

Pe acest fond, au izbutit să o dea jos pe Laura Codruța Kovesi din fruntea DNA. Cu ajutorul unei Curți Constituționale majoritar politizate, ilegal funcționale prin mandatul domnului Lăzăroiu și prin acțiunile de mare nivel bolșevic ale ministrului justiției, Toader Tudorel.
Kovesi s-a înscris în cursa pentru ocuparea postului de procuror-șef al UE. A depășit cu brio mai toate etapele, ultima și aproape decisivă, astăzi: 26 de voturi în Comisia LIBE. Spaimă teribilă în rândul infractorilor Psd, Liviu Dragnea e în corzi. Pământul e tot mai moale. Alunecarea de teren minat pe care a mers se accentuează. Deturnarea de fonduri europene e o chestiune de care se ferește ca dracu de tămâie. Evident, ca el și alții. Ceasul ticăie. Timpul de care au tras habarniștii din Psd e tot mai puțin.

Kovesi este oricum o învingătoare. 72 de posturi de televiziune din întreaga lume au văzut aseară decența, profesionalismul, discursul tehnic ireproșabil, inițiative plauzibile pentru lupta împotriva infracțiunilor, corupției transfrontaliere, terorismului. Îmbrăcată excelent, sobru și cu bun-gust, umană și concentrată anume pentru aceste ocazii, vorbind fluent engleza solicitată de o Grapini de Spania. În contrapartidă, o Maria Grapini analfabetă, îmbrăcată și pusă pe mahalagism josnic ca la piață, cu mustața încă tronând sub nas, trompetă anti Kovesi și mai ales, anti România. Un Ivan, fost Psd în scripte și actual pro hoție prin întrebările puse. I-au inventat Kodrutei case în America, fără să le găsească ori dovedească, i-au inventat acuze într-un dosar penal, alcătuit de statul paralel al lui Toader: chestia aia care e stat în stat, ca în anii 50, care acuză fără răspundere și bagă lumea la pușcărie, mai ales opozanții sau magistrații.
De fapt, singurele realizări ale majorității Psd-Alde-Udmr, au fost OUG 114, prin care au pus la podea mediul privat, producția și prin care mii de români deja vor rămâne fără loc de muncă, o naționalizare pur stalinistă, fără nicio legătură cu legile economiei de piață ori cu democrația. Și mai avem OUG 7, prin care un fost activist comunist de rang înalt, supune toată justiția politicului. Adică încalcă inclusiv Constituția României, principiul separării puterilor în stat. Prețurile la bunurile de consum și servicii au crescut în România. Zero autostrăzi. Zero spitale. Aproape zero grădinițe. Armata Română lăsată în paragină, fără înzestrare. Corupție, cu neamuri, copii, amante, analfabeți și nepregătiți angajați în toate structurile, inclusiv la Bruxelles.
Succesele Laurei Codruța Kovesi înspăimântă pe cei care au creat acest tablou sinistru în România. Dragnea face declarații răstite, invită lumea la baie, se plimbă pe bani publici în insule-paradis, face alianțe pe furiș cu Viktor Orban, dușmanul poporului român, probabil are canale de comunicare cu Moscova. Copiază modelul Erdogan, modelul Moldova, modelul Ungaria, Polonia, Venezuela. A uitat însă cel mai simplu lucru din lume: Niciuna din aceste țări nu a avut și nu are vreo Kovesi. Iar cu Kovesi ajunsă procuror-șef al Parchetului european, Dragnea și banda de infractori care îl secondează, au doar 2 soluții: Să se predea și să își apere nevinovățiile invocate în instanță ori să instaureze într-o noapte, cu ajutorul vreunei OUG, dictatura. E cam greu și cam târziu să mai poți instaura dictatură în România. Cel mult o tentativă, în care un închipuit Nicolae Ceaușescu să-i facă lui și corupților un semn de bun-venit la Târgoviște.

Oricum, societatea românească mocnește. Și când va exploda mămăliga, vom descoperi că de pe acoperișul Guvernului nu pot decola decât maxim 2, hai 3 elicoptere. Viitorii posibil încarcerați din banda psd-alde sunt mult mai mulți. Și justiția liberă trebuie să-i aducă repede cu picioarele pe pământ. Ca și noi, societatea civilă.
Un articol semnat de scriitorul rezident în Italia, Adrian Melicovici
Date biografice: 9 cărți publicate, romane și volume de poezie. Singurul scriitor român care a parcurs pe jos distanța de 2200 km de la Târgoviște la Roma, în expediția interculturală „Speranța Unui Vis”. Câștigător al Distincțiilor revistei Itaca-Dublin, ediția 2015, secțiunea „proză”. Membru al Societății Scriitorilor Târgovișteni, membru onorific al Instituției culturale din Florența, „La Camerata dei Poeti”. A publicat numeroase articole promoționale despre câteva orașe românești, în revista italiană Marca Aperta, din nord-est.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.