AliDragnea și cei 40 de Mucenhoți

Ali-baba-si-cei-40-de-hoti-la-Tecuci

Un editorial de Adrian Melicovici, Italia 2019@

Frumoase sărbători mai avem noi, românii, inclusiv ortodoxe, cum stă bine unui popor greu încercat. De războaie, ploconeli ba la Răsărit ba la Apus. Însă ele sunt deseori umbrite, de-a lungul istoriei. Ne aflăm în anul 2019, în care România va mai fi o democrație cu cetățeni liberi sau nu va fi deloc. Știu, plagiez ce au zis alții însă doamna Ecaterina Andronescu a zis că prea ne agităm cu plagierea asta, că nu putem fi toți așa. Sigur, doamnă. Dumneavoastră aveți un caracter impecabil: Acum nici doi ani ziceați că guvernul măriei Voastre nu merită un ministru cum onor sunteți astăzi. Și v-ați răzgândit. Un alt individ, pe numele său Florin Iordache, scotea printr-o ordonanță 13 de prost-gust sute de mii de români în stradă. Bietul licențiat de Balta Albă nici nu s-a ferit să spună că dacă-i dai drumul în casă, are dreptul să facă ce vrea, inclusiv să îți fure nevasta și domiciliul, vorba vine. Adică el este persoana care a zis că majoritatea votată are dreptul la orice, inclusiv „să instaureze dictatura, dacă se impune”.

Agramați și analfabeți pe bandă rulantă s-au perindat prin guvernul de peste 70 de miniștri, inclusiv la cultură, vezi pe nenea Pop, inclusiv la agricultură, vezi pe nenea Daea și lista e atât de lungă cu habarniști și certați cu limba română, că mi-e rușine de rușinea lor. Ba, avem și un fost șterpelitor de portofele în mărețul Psd, șmecherul de Vrancea, șef la Cj, un anume Oprișan, de fapt un nimeni în drum care are o calitate: reușește să-i prostească pe față pe majoritatea vrâncenilor la fiecare scrutin.

La Dâmbovița avem un alt baronaș de trei lei legătura, nenea căruia mi-e scârbă să-i scriu numele, atât e de neînsemnat pentru cultura și lumea civilizată. Mă rog, azi e la Psd second hand, al plagiatorului Ponta. La Giurgiu avem un vânător fost hoț cu sacul și condamnat înainte de 1989, un anume alt nimeni în ale economiei, Bădălău.  Iar în guvern mai avem un nesimțit care se uită pe telefon când se dă onorul, nenea Leș, fără armată făcută și fără să știe ce e aia. De, lipsa de respect față de Armata Română și nația română e la ordinea zilei. Și mai avem pe tanti Olguța ca țiitoare a Vioricăi Dăncilă, o ruptă-n gură după funcții și bani. Mă scuzați, despre primul-ministru al țării nu prea am ce spune. Dumneavoastră, cititorii, ați pune o râmă să se ocupe de guvernarea României? Dar era bine să fie râmă. Viorica Dăncilă e și arțăgoasă și mahalagioaică și obraznică și analfabetă și incultă și nepregătită pentru funcția deținută. Cum a reușit Liviu N. Dranea să o găsească pe nulitatea asta în aproape orice, politic vorbind, e greu de aflat. A stat degeaba 9 ani la Bruxelles, cum degeaba stau și amantele și copiii politrucilor, care nici nu și-au șters bine mucii de la nas că s-au și trezit mari funcționari în instituțiile publice ale statului.

Psd trăiește o dramă. Și drama este extinsă la nivel național. S-a transformat dintr-un partid care mai avea ceva oameni cu materie cenușie, într-unul care mai degrabă ar putea încheia parteneriate cu Cosa Nostra sau cu Camorra ori cu marile carteluri sud-americane., atât de mulți infractori, compromiși și deciși să distrugă demnitatea românilor sunt în el.  Cine e tartorul principal? Un țărănoi care face țăranii cinstiți de râs. Un politruc, infractor, mincinos, șarlatan pe față, din comuna Gratia, județul Teleorman. Zero cultură, zero creație, zero idei de societate civilizată, zero vorbit limbi străine prin străinătate unde oricum abia-abia e invitat sau autoinvitat, zero realizări pentru folosul omenirii în viața privată.  Schema sa de a deveni dictator e simplă: Metoda clasică de a da legi rapide prin OUG-uri, anti economie, anti cultură, anti exprimare liberă, în așa fel încât protestatarii să nu mai știe nici ei pentru ce să protesteze mai întâi, apoi să fie aduși la amorțeală și să iasă cât mai puțini în stradă. O altă metodă de a-și bate joc de România și de poporul român este aceea de a pune în fruntea guvernului o vietate fără educație, fără cultură, fără discurs propriu. Viorica Dăncilă nu este nimic altceva decât răzbunarea lui Dragnea împotriva românilor care au îndrăznit să iară în stradă masiv la proteste. Ați văzut toți ce discurs huliganic și lipsit de respect are cel poreclit Flaușatul față de jurnaliști, telespectatori, acest individ  când invită ziariștii bine văzuți la baie, când amenință că „s-a terminat democrația”. Specimenul ăsta este unealta celor care doar prin el își pot salva libertatea și averile. E supărat pe Tudorel Toader. Aiurea! Stalinistul jurist de la Iași e doar o balama de vremuri grele pentru psd contra bani mulți, extrem de mulți. Ia verificați ce venituri primește, te crucești!

Liviu Dragnea nu este nimic altceva decât un cetățean infect, care face de râs valorile teleormănene și poporul român. L-ați auzit vreodată să comemoreze pe marele scriitor Marin Preda? Sanchi. Ăsta e în stare să îl pună și pe listele de vot pe autorul Moromeților.  Să nu vă mirați dacă într-o zi o să auziți că au votat pro Psd Dragnea marii Mircea Eliade, Emil Cioran, Petre Țuțea, Constantin Brâncuși, Ilie Balaci sau Ana Pauker. Omul e în stare să aducă votanți de oriunde, chiar și din istorie, numai să fure voturi. Liviu Dragnea nu a fost de acord cu majorarea alocațiilor pentru copii, a și spus în parlament că nu a prevăzut asta în buget. Liviu Dragnea nu a fost de acord cu subvenționarea de către stat direct a cetățenilor români cu dizabilități, a aruncat obligația pe spinarea primarilor, ca să-i poată șantaja. Liviu Dragnea nu ține cont de protestele studenților, magistraților, actorilor. El e mai deștept ca toți. Adevărul este că nu își poate justifica averea de milioane de euro. Dovada că nici nu vrea, deci se ascunde. Adevărul e că a furat indirect de la copii prin Protecția Copilului din Teleorman, așa zice lumea juridică și gura lumii. Adevărul este că zeci de milioane de euro din banii românilor care nu pot fi justificați se află în ditamai domeniile sale, în vilele și conturile multor șefi de consilii județene psd sau al multora dintre parlamentari. Specimenul ăsta are de fapt un singur cuvânt nescris dar subînțeles în adevăratul program de guvernare: Furtul! Și mai putem adăuga după cum îl bârfesc milioane de români și niște dosare penale,  traficul de influență, deturnarea de fonduri europene și naționale, petrecerile cu femei peste ocean la Fortaleza și în alte locuri, împreună cu rețeta corupției moscovite: Compania Teldrum, cea care sifonează bani cu lopata la secundă și când scriu aceste rânduri.

Aș fi putut să introduc aici o mulțime de citate din clasici ai istoriei frumoase ca să îi dau bietului de Gratia peste nas. Dar, cine poate crede că un om din neolitic ar putea înțelege ce îi spune altul din secolul 21? Cine știe, poate cetățeanul Dragnea e nostalgic și citește doar povești nemuritoare ori urmărește aberațiile pe care le spune la televiziunile bolșevizate pe un televizor cu lămpi. Poate dă cu pumnul deasupra bietului obiect când nu mai merge. Poate se spală pe ochi la lampă și îi este rușine să ne spună că vrea să respecte memoria înaintașilor care au murit pentru ca un borfaș bun de nimic să ne țină lecții zilnic despre ce nu se pricepe și să ne plictisească. Nici Ceaușescu nu apărea așa des la televizor deși exista doar un program tv. Poate face dragoste între coceni sau pe claia de fân ca să pară un romantic tip Ion al lui Rebreanu. El știe, eu doar emit ipoteze. Că și sediile sale cu licență de televiziuni de știri emit tot soiul de minciuni sfruntate fără să fie sancționate de CNA.

Până la urmă, e suficient să vezi cine e prim-ministrul României ca să îți dai seama de ce unul ca Dragnea nu  mai are ce căuta în politică și poate nici în libertate. Personal, nu am nimic cu el cum nici el nu are cu mine. Cetățenește vorbind, cred că ar fi timpul să împiedicăm câinii turbați să mai latre, adică pe el și prea multe persoane cu ținută îndoielnică infractoare care îl susțin. Psd nu mai e psd. E AliDragnea și cei 40 de hoți! O poveste tristă, care ne face de râs istoria medievală, modernă, postdecembristă și care va afecta viitorul nu doar al copiilor noștri, dar și al strănepoților dacă nu închidem capacul corupției prin ștampila de vot și reacția masivă ca societate civilă.

Un articol semnat de scriitorul rezident în Italia, Adrian Melicovici
Date biografice: 9 cărți publicate, romane și volume de poezie. Singurul scriitor român care a parcurs pe jos distanța de 2200 km de la Târgoviște la Roma, în expediția interculturală „Speranța Unui Vis”. Câștigător al Distincțiilor revistei Itaca-Dublin, ediția 2015, secțiunea „proză”. Membru al Societății Scriitorilor Târgovișteni, membru onorific al Instituției culturale din Florența, „La Camerata dei Poeti”. A publicat numeroase articole promoționale despre câteva orașe românești, în revista italiană Marca Aperta, din nord-est.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.