După dezastrul aviatic de ieri, unele companii suspendă folosirea aparatelor Boeing 737 Max 8

ethiopianairlines1003
Locul dezastrului din Africa. Preluare foto de pe Mediafax.ro

Ethiopian Airlines s-a alăturat mai multor companii aeriene din China şi Insulele Cayman în suspendarea avionelor de tip Boeing 737 Max 8, după accidentul aviatic în care au murit 157 de persoane, transmite The Guardian citat de Mediafax. Sursele nu precizează dacă astfel de aparate mai sunt utilizate și de către companiile europene. Toate persoanele aflate la bordul aeronavei de ieri și-au pierdut viața, inclusiv două tinere femei de la Roma, precizează și Romatoday.it.

Dezastrul aviatic petrecut duminică este al doilea incident din ultimile patru luni în care este implicată o astfel de aeronavă. În octombrie 2018, un avion al companiei Lion Air s-a prăbuşit în mare, în apropierea capitalei indoneziene Jakarta. La bord se aflau 189 de persoane şi nu a existat niciun supravieţuitor.

„În urma accidentul tragic, compania Ethiopian Airlines va suspenda activitatea tuturor avionelor Boeing 737 Max 8, până la noi ordine”, transmite un comunicat de presă al organizaţiei, publicat luni pe Twitter.

Cauza accidentului rămâne necunoscută deocamdată, dar compania Cayman Airlines a suspendat şi ea operaţiunile tuturor avionelor Boeing 737 Max 8, în timp ce investigaţiile continuă.

Duminică, zborul Ethiopian Airlines ET 302 care se afla în rută spre Nairobi de la Addis Ababa s-a prăbuşit la şase minute după decolare. Aeronava s-a prăbuşit într-un câmp din apropierea satului Tulu Fara, la 60 de kilometri de capitala Etiopiei.

Statele Unite vor trimite o echipă pentru investigaţia prăbuşirii aeronavei Ethiopian Airline

Administraţia Federală a Aviaţiei din Statele Unite va trimite un echipaj în Etiopia pentru a asista investigaţia privind prăbuşirea aeronavei companiei Ethiopian Airlines, au transmis reprezentanţii Administraţiei, citaţi de Reuters.

„Suntem în contact cu Departamentul de Stat şi plănuim să asistăm investigaţia autorităţilor civile aviatice din Etiopia”, se menţionează într-un comunicat.

Sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.