Totul pentru toți: Fundația pentru dezvoltare locală și regională (FDLR)

61605472_1251677528347717_4056464558007517184_n
FDLR, la Senatul României ( Robert George Pîrlea, General Manager FDLR, în dreapta). Sursa foto: Facebook.

Un material de Adrian Melicovici, Miane, Italia.

Nu poți scrie totul în câteva cuvinte despre totul. Nu poți face totul, având posibilitatea de a și alege din toate. Însă poți avea o inițiativă proprie, într-un anumit domeniu, acolo unde crezi că îți este la îndemână alături de pricepere și evident, pasiune. În acest sens, ne facem datoria de a vorbi și noi despre o fundație românească, capabilă să te sprijine și îndrume. A demonstrat-o deja. Este vorba despre Fundația pentru Dezvoltare Locală și Regională ( FDLR), mereu în acțiune prin mii de acțiuni și acolo unde este solicitată.

Nu sunt un specialist în exprimări tehnice. Însă, oricât ai fi de simplu ca om, nu poți să nu ai idei atunci când citești pe site-ul fundației multitudinea de posibilități pe care ți le pune la dispoziție. Fonduri din mai multe direcții: Europene nerambursabile, fonduri derulate prin diverse programe naționale, specialiști gata să te îndrume, colocvii, asistență, etc. Pe lângă toate acestea, activități nobile, care țin inclusiv de cultură și sprijin umanitar. O mână de oameni, a pus bazele unei fundații care astăzi, fără nicio exagerare, poate deveni o mică enciclopedie informativă pentru oricine dorește să facă ceva, ca pentru el, ca pentru binele lui și mai ales ca pentru secolul 21.

Pe Robert George Pîrlea am avut ocazia să îl ascult personal. Nu mai contează cum, unde și mai ales cum. Contează că am nimerit peste o persoană deschisă dialogului, inițiativei, explicațiilor. Este General Manager la Fundația Pentru Dezvoltare Locală și Regională și nu pare deloc persoana plină de sine care privește de la mare înălțime semenii, inclusiv necunoscuții. Nici nu este. Familist convins, alături de soția sa, Cristiana, s-a dedicat trup și suflet activității pe care o desfășoară. Care activitate implică niște sacrificii de viață privată, implică frământări continue pentru dezvoltarea altor  idei practice.  Apropo de ce am scris mai sus, Robert G.Pîrlea nu pare deloc o persoană aflată în căutări de laude și de preamăriri, de cult al personalității. Este un om tânăr, capabil și practic așa cum sunt și colegii și colaboratorii săi dintr-o echipă despre care vom mai vorbi și cu alte ocazii. Ca atare, mă opresc aici cu particularizarea și continui a vă spune că pe site-ul fundației, numai cine nu vrea, nu înțelege, multiplele posibilități pe care ți le dă FDLR.

Descoperim Consiliul Director al fundației, format din Pîrlea Cristiana, Manea Elena, Pîrlea Robert George, Manea Cătălin Zamfir, Canio Francesco Muscio, ca director general fiind Robert Pîrlea. Apoi, descoperim, răsfoind paginile portalului fundației, un proiect numit Educația, primul pas pentru viitorul tău. Frumos și interesant!

Scopul FDLR: „Scopul Fundaţiei pentru Dezvoltare Locală şi Regională este acela de a contribui  activ la accelerarea procesului de dezvoltarea  durabilă a comunităţilor locale și  a regiunilor de dezvoltare din România și din spațiul Uniunii Europene, prin elaborarea, susținerea și implementarea, programelor, proiectelor și iniţiativelor naționale, europene și transnaţionale, în domeniul economiei sociale și  în domeniul dezvoltării locale şi regionale.”

Repetăm: Pe site-ul fundației aflați mai multe decât putem spune noi, aici. Însă ne preocupă popularizarea FDLR, necondiționat, pentru simplul fapt că ajută, sfătuiește, reușește. Iar oamenii trebuie să afle. Și mai trebuie să afle că există în cadrul FDLR și o editură, unde pot fi publicate cărți la nivel profesionist și într-o distribuție și acoperire destul de amplă. Iată că și cultura face parte din viața fundației, demonstrație clară că oamenii care administrează această fundație au un nivel înalt de pregătire nu doar profesională dar și pe linie culturală, în sensul că nu spun NU, niciodată, cititului.

De pe pagina de Facebook a FDLR, aflăm mereu și în timp real lucruri interesante. De exemplu: În 16 iulie a scris detaliind amplu: OPORTUNITĂȚI și BENEFICII privind afilierea la Alianța Română a Organizațiilor de Management a Destinațiilor Turistice. 8 iulie:VEȘTI BUNE PENTRU PRODUCĂTORII DE MOBILĂ MICI ȘI MIJLOCII CARE VOR SĂ AJUNGĂ MARI! S-a dat startul programului de investiții POR 2.1.A. De astăzi, 8 iulie, se depun cererile de finanțare prin care poți obține până la 200.000 euro nerambursabili pentru dezvoltarea afacerii tale. Și tot așa…

Idei pentru antreprenori, idei pentru producători cu vânzare directă, idei pentru start-up-uri, soluții eficiente din toate domeniile de producție în vederea finanțării și dezvoltării afacerilor cu fonduri nerambursabile, cam multe lucruri de povestit aici dintr-o dată. Ceea ce este excelent, ceea ce arată că România este țara unde poți face lucruri frumoase, interesante, poți dezvolta societatea românească prin tine însuți și prin inițiativele tale, în fața cărora, Fundația Pentru Dezvoltare Locală și Regională nu rămâne niciodată indiferentă.  Te sprijină și te învață cum să accesezi fondurile necesare. 

În spatele celor pe care-i vedem des la televizor, se află mulți alții pe care nu-i vedem. Nu au nicio treabă cu politica. Nu au nicio treabă cu disputele de tip tabloid și nici cu pierderea timpului. Ei sunt mereu ori pe drum, ca să gestioneze activitatea fundației, între avioane și planuri de dezvoltare, între mii de oameni care știu deja despre ei și care pot afirma că FDLR este mereu implicată cu oamenii și pentru oameni. Așadar, cei care doriți să vă dezvoltați inițiativele, apelați cu încredere la FDLR, la consultațiile lor, gratuite și apoi, împreună vom înțelege tot mai mulți că dincolo de cotidian și de nemulțumiri lumești, se află și lucruri frumoase în frumoasa Românie.

Ca să fiu sincer, m-am uitat pe google ca să găsesc un citat mai potrivit pentru încheierea acestui material, că nu îmi aminteam exact unul potrivit. Și motorul de căutare m-a ajutat să redescopăr o vorbă a lui Henry Ford: Un insucces sincer nu este un păcat. Teama de insuccese, dimpotrivă, este un păcat. Mnoa, asta e pentru cei pesimiști, fricoși să își descopere capacitățile antreprenoriale, capacitățile ca persoane care își dezvoltă o afacere, o inițiativă, care se tem să pună în practică. Ideea este că 90 la sută dintre pesimiști sunt exact aceia care nici nu au încercat vreodată ceva. FDLR poate convinge oricând prin echipa sa bine pregătită și extinsă și peste granițe, că nu e așa. Că totul e posibil atunci când vrei.

( Vom reveni în viitorul apropiat cu detalii directe despre activitatea FDLR, cu lucruri noi)

Un articol semnat de scriitorul rezident în Italia, Adrian Melicovici
Date biografice: 9 cărți publicate, romane și volume de poezie. Singurul scriitor român care a parcurs pe jos distanța de 2200 km de la Târgoviște la Roma, în expediția interculturală „Speranța Unui Vis”. Câștigător al Distincțiilor revistei Itaca-Dublin, ediția 2015, secțiunea „proză”. Membru al Societății Scriitorilor Târgovișteni, membru onorific al Instituției culturale din Florența, „La Camerata dei Poeti”. A publicat numeroase articole promoționale despre câteva orașe românești, în revista italiană Marca Aperta, din nord-est.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.