,,De ce ,,7” – prima impresie la un roman încă nepublicat” de Adrian Melicovici

67508251_2426651754094684_3299176014571110400_n

Un material de Lică Barbu, scriitor din Brăila

Prima impresie despre romanul pe care Adrian Melicovici intenţionează să-l scrie a început de fapt cu o primă întrebare: ,,De ce 7, bre?”.
Iureşul explicaţiilor în care m-a atras Adrian Melicovici nu m-a lămurit pe deplin. Am înţeles că viitorul roman are ca fir epic documentarea la faţa locului unde autorul va scrie despre fapte, oameni şi stări ale omenirii, are ca ritm de scriere timpul unor aventuri prin diferite locaţii cunoscute de întreg mapamondul, nu neapărat prin originalitatea lor geografică, ci prin situaţii de întâmplări dramatice sau fericite, dar mai ales prin veşnicia locurilor purtate de civilizaţia umană.
Şi de unde este acest ,,7”? De ce nu ,,1” ca un început sau ,,10” ca o victorie? Oricum, toate cifrele au semnificaţii speciale pe care oamenii le-au asociat cu istoria faptelor lor.
Răspunsul ar veni destul de firesc ca să ne lămurim ,,de ce?”. Cifra sacră 7, este după cum bine ştim, căutătorul adevărului, este unul dintre cele mai înțelepte și mai spirituale numere.
De ce nu, şi Adrian Melicovici să-şi aleagă acest titlu al romanului ca pe un start în creaţia sa, ca pe un mijloc de inspiraţie la un drum al căutărilor pe care, neobosit, şi-a propus să se aventureze?
Răspunsul ar veni şi din originalitatea autorului de a aborda teme reale din lumea în care trăim, din dorinţa de a lăsa generaţiilor cuvântul scris ca suport veşnic despre istoria mai puţin scrisă a unor întâmplări petrecute pe viu.
Toate articolele scrise de Adrian Melicovici despre naşterea viitorului roman vin cu explicaţii ale unor planuri de drum lung şi costisitor. Personal a-şi fi încercat să-l lămuresc că toate aceste demersuri de a ajunge în punctele fierbinţi unde s-a petrecut ,,ceva”, pot fi foarte simplu rezolvate graţie tehnicii moderne, dar ştiindu-l ambiţios şi hotărât, merită să amintesc aici despre curajul lui de a ajunge de la Târgovişte la Roma pe jos în anul 2012, nici nu m-am încumetat să-i spun. Sigur, mi-ar fi răspuns că asta o poate face oricine şi atunci, unde-i chichiţul aventurii, unde-i măreţia originalităţii. Chiar aşa! L-aş fi completat imediat că, unde-i adevărul decât în atingerea reală a întâmplărilor lumii ca o certitudine că aşa s-au petrecut?
Deci, m-am oprit să-l mai lămuresc de a-şi uşura munca scriindu-şi romanul prin sistemul electronic de informaţii care, pe bune, nu ştii dacă-i sigur.
Şi apoi, niciun sacrificiu nu e mai prejos în intenţia de a scrie o carte pe care Adrian Melicovici o doreşte cea mai bună dintre toate cărţile sale publicate. ,,Să-mi înghit capul dacă nu va fi cea mai bună carte a mea…” sublinia el într-unul din articolele scrise recent.
Dragule! Capul ţi l-ai înghiţit demult, altfel cum ai fi scris până acum atâtea cărţi valoroase încununate cu numeroase premii? Şi pentru asta, noi românii îţi mulţumim, pentru că ne-ai redat demnitatea naţională acolo, în Italia, unde lupţi pentru a ne face cunoscuţi ca naţiune cu multiple veleităţi culturale. Şi nu numai.
Dar tot nu m-am lămurit cu ,,şaptele” ăsta al tău. Şi nu vreau să mă lămuresc după ce îţi voi citi cartea când o vei publica. Curiozitatea mă stârneşte acum să mă întreb pe mine, nu pe tine. Tu ştii ce vrei, ne-ai dat explicaţii, stai liniştit. Frământarea îmi aparţine.
Nici videoclipul, excelent realizat, de promovare a intenţiei lui Adrian Melicovici de a scrie acest roman nu m-a convins ,,De ce 7?”
Acest articol nu l-am scris dintr-o ,,lovitură”. Răgazul pe care mi l-am permis în a termina impresia mea despre viitorul roman ,,7” m-a ajutat să-mi adun gândurile şi chiar acum la final am înţeles. Scriitorul Adrian Melicovici nu foloseşte cifra 7 în titlu ca pe ceva bombastic, că ar da bine şi ar rupe gura târgului. El are nevoie de un sprijin pentru a răsturna Pământul în căutările sale, de a demonstra lumii că prin cifra 7 ne regăsim pe noi în toată naraţiunea romanului, că cifra 7 este geneza unor evoluţii umane spre iubire, spre pace şi înţelegere.
Sunt mândru de alegerea lui şi totodată fericit pentru că prin aceste concluzii ale mele consider că am pus umărul la întemeierea unui roman emoţionant de puternic. Pentru asta îţi mulţumesc, Adrian Melicovici! Fie ca cifra 7 să fie sponsorul tău principal în aventura ta literară!
Succes!

Notă: Cine dorește să doneze pentru documentarea romanului la fața locului,  detalii AICI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.