De la Dublin veste: Biblioteca virtuală pentru sprijinul scriitorilor și concursul de poezie și proză scurtă „Peregrinări”

17861495_1258928510894405_1744732703124356906_n

Consemnări de Costin Hab, Adrian Melicovici, Amalia Rusu

Echipa-familie de la Dublin nu se astâmpără deloc. După ce au umplut lumea cu revista de cultură Itaca, atât online cât și tipărită, în  colaborare mai apoi cu revista „Singur” a lui Doru Dăncuș, a izbutit să atragă mulți autori de poezie ori romane, mai direct spus, versuri și proză. La momentul anului 2015 au instituit Distincțiile Revistei Itaca-Dublin după care au continuat seria „Peregrinărilor”. Nu le-a fost de ajuns. Între timp, s-a schimbat echipa de redacție la Itaca însă Viorel Ploeșteanu, pescar de succes în viața de toate zilele, familist și inițiator de proiecte, alături de neobosita Doria, au împrăștiat noua veste pentru toți cei care vor să își facă mai cunoscute cărțile: Apariția unei Biblioteci culturale. Iată anunțul trimis generos pe adresele de e-mail ori pe rețelele de socializare:

„Am creat un site numai pentru promovarea scriitorilor din diaspora și a creațiilor acestora.
Vă invităm să trimiteți datele necesare pentru a vă crea pagina de promovare.
Totul este gratuit și poate fi actualizat ori de câte ori este nevoie.
Găsiți detalii chiar pe prima pagină a site-ului:
Desigur, promovarea acestui proiect pe paginile voastre va fi binevenită.
Cu prețuire,
Viorel Ploeșteanu
bibliotecarul de serviciu
REVISTA ITACA
Revistă de cultură scriitorilor de limbă română din afara granițelor țării.
Start

Start pentru „Peregrinări”

Concurs Peregrinări, ediția a XII-a, poezie și proză scurtă, organizat de Itaca Organization Dublin

Sunt două secțiuni separate ale aceluiași concurs.

1. Perioada de trimitere a poeziilor/prozelor pentru concurs:
1 octombrie – 15 noiembrie 2019
2. Jurizare: 16 – 30 noiembrie.
Juriul este format din redactorii revistei Itaca: Dorina Șișu (Irlanda), Gabriela Căluțiu Sonenberg (Spania), Dorina Brândușa Landen (Suedia), Anca Mizumschi (SUA), Monica Tonea (Belgia), Em Sava (Canada), Emanuel Pope (Anglia), Viorel Ploeșteanu (Irlanda) + Ștefan Doru Dăncuș (Anglia)
3. Anunțarea câștigătorilor: 1 decembrie
4. Poeziile se trimit numai pe adresa concursulperegrinaripoezie@gmail.com
Textele de proză se trimit numai pe adresa concursulperegrinariproza@gmail.com
5. Fiecare participant va trimite poezia/proza în nume propriu și va primi un e-mail de confirmare în 48 de ore. Dacă nu primiți acest e-mail, vă rugăm să retrimiteți!
6. Se trimite o singură poezie, în limba română, într-un document word de maximum 2 pagini A4, fără imagini, cu diacritice, font Times New Roman, mărimea literei 12 sau/și o singură proză scurtă de minimum 2 pagini, maximum 5 pagini A4, în aceleași condiții.
7. Fiecare participant se va înscrie o singură dată în concurs (la una sau ambele secțiuni), atașând la e-mail numele real și complet, o fotografie jpg și localitatea de reședință.
8. Poezia/proza trimisă la concurs nu trebuie să mai fi fost publicată anterior, nici măcar pe blogul personal sau pe site-uri de literatură.
9. Vârsta minimă de participare este de 14 ani împliniți. Vârstă maximă nu se impune.
10. Pot participa la concurs scriitori de limbă română, indiferent de naționalitate și oriunde s-ar afla pe această planetă.
11. Poeziile/prozele intrate în concurs vor fi postate pe site-ul www.simplesite.concursperegrinari.com sub anonimat, primind un număr de ordine, în funcție de înscrierea lor (separat pentru fiecare secțiune).
12. Participanții sunt rugați să nu-și promoveze creația cu numărul respectiv pe propriile pagini de internet, în pofida faptului că nu va exista și un vot al publicului.
13. Jurizarea se va face în două etape. În prima, între 16 și 28 noiembrie, fiecare membru al juriului va nota 10 poezii/proze, pe care le consideră ca fiind cele mai bune, cu valori de la 1 la 10, fără a repeta vreo notă. După această primă evaluare, cele mai bine situate 10 poezii/proze vor intra în faza finală, între 29 și 30 noiembrie, iar fiecare membru al juriului va nota numai locurile I, II și III, acordându-le 5, 3 respectiv 1 punct. Astfel se vor stabili cei trei câștigători.
14. Nu se acordă mențiuni, diplome de participare și nu se face public votul juriului, luat individual.
15. După anunțarea câștigătorilor, în termen de câteva zile, vor apărea pe site și numele autorilor în dreptul fiecărei poezii/proze.
16. Câștigătorii vor primi diplome, cărți din partea membrilor juriului, iar poeziile/textele câștigătoare vor fi publicate în numărul din martie 2020 al revistei Itaca.
17. Vă vom ține la curent cu evoluția concursului pe site-ul concursului
și pe pagina de facebook Itaca Organization Dublin
https://www.facebook.com/sufletromanescdublin?ref=hl

Succes și inspirație tuturor participanților!

SIMPLESITE.CONCURSPEREGRINARI.COM

Un gând despre „De la Dublin veste: Biblioteca virtuală pentru sprijinul scriitorilor și concursul de poezie și proză scurtă „Peregrinări””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.