Veneția sub ape! Se așteaptă o nouă „acqua alta” astăzi la amiază de 1,60 metri. Ploi diluviene în Italia

venezia-sottacqua-1

Drama orașului romantic Veneția, continuă! După fenomenul „acqua alta” prin care o maree distrugătoare a inundat orașul, astăzi la amiază se așteaptă un fenomen similar. Nivelul apelor va crește cu cel puțin 1,60 metri.

Ploile torențiale nesfârșite din Italia, culminând cu provincia Veneția, au provocat alături de mareea puternică, daune inimaginabile. Zeci de mii de case au fost inundate, străzile asemenea și restaurantele, magazinele s-au văzut și ele pline de apă. Deja numeroși voluntari s-au dus la fața locului pentru a da o mână de ajutor. Vestita piață San  Marco este inundată teribil și ea iar bisericile și alte obiective sunt închise. Guvernul italian Conte 2, a decretat deja stare de urgență. Din păcate, dramele celor care locuiesc sau își desfășoară activitatea în zonă continuă.

Pe de altă parte, intrigile și acuzele între politicieni nu lipsesc. Partidul Mișcarea 5 stele, îl acuză pe Zaia, de la Lega și totodată președinte al regiunii Veneto de care aparțin  e provincia Veneția, că nu a luat măsurile necesare pentru a preîntâmpina sau reduce daunele colosale, aproape incalculabile matematic. Evaluarea daunelor este schimbată în rău de la oră la oră. Proiectul Mose, se apără Zaia, „a costat 5 miliarde de euro și nu e în funcțiune. Cheltuielile anuale sunt de 80-100 de milioane în caz de funcționare”. Cei de la Mișcarea 5 stele, spun că Veneția este „demonstrația clară a falimentului Lega Nord”. Deputata democrată Alessia Rotta îl acuză și ea pe Zaia că speculează politic drama Veneției. Fundația Greeapeace afirmă sec: „gata cu ipocrizia, e nevoie de acțiune urgentă”.

Specialiștii italieni în previziunile meteo, avertizează că ploile se extind arupra întregului teritoriu italian, cel puțin 11 regiuni fiind cel mai mult expuse.

Întreaga coastă a regiunii Veneto, dintre stațiunile Caorle și Polesine a fost afectată de vremea rea.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.