Alegeri prezidențiale: Diaspora votează în forță. A bătut toate recordurile, vezi cifrele de până la ora 16

cozi-londra
Foto: Ambasada României în Marea Britanie, Londra

Românii din străinătate votează masiv, mai ales pe fondul prezenței la urne, relativ slabe, a celor din țară. Au votat deja peste 710 000 de români din străinătate până la orele 15.50. Cifra crește și se schimbă minut cu minut, exemplul civic fiind fără precedent. Diaspora a bătut toate recordurile de prezență, nu au ținut cont de starea vremii neprielnică din numeroase locuri și nici de kilometri pe care îi au de parcurs cu mașina personală și pe banii lor. Sunt organizate grupuri care duc alți români la vot, cum ar fi de exemplu șoferii de TIR, aflați în tranzit, prietenii lor, alți cunoscuți sau necunoscuți care trăiesc în străinătate. Cel mai mult se votează în Italia, Germania, Marea Britanie, Spania.

Sursa G4Media:

Ora 15.29 – S-a depășit recordul de prezență la vot în diaspora de când se organizează alegeri la secțiile din străinătate. Numărul total de voturi înregistrate la ora 15.29 este 676.052. Recordul precedent de prezență a fost stabilit în urmă cu două săptămâni, la primul tur al alegerilor prezidențiale, când în total au votat 675.348 de români din străinătate. Spre comparație, în al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2014, prezența la secțiile din diaspora a fost de 379.116 de alegători.

La fel ca în țară, în diaspora se votează până la ora locală 21.00, cu posibilitatea prelungirii până la 23.59 dacă sunt oameni la secțiile de votare.

Ora 15.15 – Este coadă la vot și la o secție din Germania, în Offenbach, a zecea secție ca prezență până la această oră dintre toate cele 838 de secții din diaspora.

Urmăriți aici desfășurarea votului în străinătate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.